Gemeente Valkenswaard


Activiteiten Centrum voor Muziek en Dans

Centrum voor Muziek en Dans

Hofnarpresentaties
Van maandag 25 tot en met woensdag 27 mei verzorgt het CMD verschillende muziek- en dansuitvoeringen in de theaterzaal van de Hofnar. In combinatie met een professioneel podium hopen we hiermee dat onderstaande, speciale leerlingenpresentaties in een mooie ambiance kunnen plaatsvinden. U bent van harte uitgenodigd de leerlingenpresentaties bij te wonen. De toegang voor alle voorstellingen is gratis.

Maandag 25 mei

18.30 tot 19.30 uur
CMD-KOPERENSEMBLE & LEERLINGENORKEST UNA
Koperleerlingen van het CMD van Hans Thijssen, Rianne Boone en Rob van den Hoven verzorgen samen met het leerlingenorkest van de UNA een concert.

Dinsdag 26 mei
17.00 tot 18.00 uur
PRESENTATIE DANS
Leerlingen van Hella Vilé zetten hun beste beentje voor tijdens deze dansvoorstelling.


19.45 uur
OPTREDEN DWARSFLUITENSEMBLE
Het dwarsfluitensemble onder leiding van Peter Arts van der Zanden verzorgen een korte voorstelling.


20.00 tot 20.45 uur
GEVORDERDENAVOND
Het podium is voor de gevorderden leerlingen van het CMD. Diverse instrumenten worden ten gehore gebracht.

20.45 tot 21.30 uur
VOLWASSENAVOND
Het podium is voor de volwassen leerlingen van het CMD. Diverse instrumenten worden ten gehore gebracht.

Woensdag 27 mei
20.00 tot 20.30 uur
OPTREDEN JAZZBAND
De jazzband van het CMD speelt enkele stukken onder leiding van Jan Snijders.

20.30 tot 22.00 uur
ZANG LICHTE MUZIEK
Leerlingen zang lichte muziek van Els van den Putte zingen op het podium. Daarnaast doet Irene Konings haar B-examen tijdens deze voorstelling.

Basisscholen Valkenswaard en Dommelen bezoeken instrumentencarrousel Tussen maandag 25 mei en woensdag 2 juni brengen bijna 300 basisschoolleerlingen van groep 4 en 5 uit Valkenswaard en Dommelen een bezoekje aan het Centrum voor Muziek en Dans. Zij gaan daar luisteren naar, kijken bij en spelen met een aantal instrumenten tijdens de instrumentencarrousel.

Tijdens deze ochtenden gaan de leerlingen in groepjes uiteen om samen met een muziekdocent kennis te maken met een instrument. In totaal gaat het om zes verschillende instrumenten die ze kunnen zien, horen en uitproberen. Aan het einde van de ochtend krijgen de scholen een informatiepakketje én een prijsvraag mee die ze gezamenlijk op school mogen proberen op te lossen. De groep die de meeste vragen goed beantwoord heeft, wint een muzikale prijs. Wat de prijs is, blijft nog een verrassing.

'Muziek in 't Zonnetje' bij het CMD
Op woensdagmiddag 27 mei organiseert het CMD samen met De Hofnar, weer haar jaarlijkse presentatie 'Muziek in 't Zonnetje'. Optredens vinden letterlijk plaats in 't zonnetje, aangenomen dat het weer ons goed gezind is. Op het plein tussen de Hofnar en het gemeentehuis wordt een podium voor de muzikanten ingericht. Bovendien wordt dit fraaie plein voor deze gelegenheid uitgerust met een terras met zitjes en een buitenbar. Vorige uitvoeringen hebben geleerd dat het plein zich uitstekend leent voor muziekpresentaties door de verrassend aangename buitenakoestiek.

De bedoeling van docenten en leerlingen is om er een muzikaal interessant en gezellig spektakel van te maken. Leerlingen van alle niveaus en leeftijden presenteren zich op diverse instrumenten. Het evenement begint om 13.30 uur en eindigt rond 17.30 uur. De toegang is gratis. De Hofnar en het Centrum voor Muziek en Dans nodigen u van harte uit deze middag mee te maken.

Open Les Muziek op Schoot bij het CMD
Op woensdag 27 mei van 15.30 tot 16.30 uur organiseert het Centrum voor Muziek en Dans een open les Muziek op Schoot. Muziek op Schoot is een cursus voor (hele) jonge kinderen van zes maanden t/m vier jaar. Deze cursus is een feest voor jong en oud(er)! De kinderen worden wekelijks meegevoerd in de betoverende wereld van de muziek.

Tijdens de open les kunnen de kinderen zingen, springen, vallen, dansen, luisteren, enz. En u als ouder doet mee! Niks moet, alles mag. Als de kinderen er maar plezier in hebben om met muziek bezig te zijn. Iedereen mag meedoen met deze open les. De les wordt gegeven in lokaal 3 van het CMD op de 2e etage. De les wordt gegeven door Sonja Geuze, docente Muziek op Schoot aan het CMD.

Presentatie en B-examen zang lichte muziek bij Centrum voor Muziek en Dans
Op woensdag 27 mei om 20.30 uur treden leerlingen zang lichte muziek op in de theaterzaal van De Hofnar. Daarnaast doet Irene Konings (winnares songfestival Were Di 2009) haar B-examen op het podium van de theaterzaal. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de optredens en het examen bij te wonen. De toegang is gratis.

De presentatie en het examen vinden plaats in de jaarlijkse Hofnarweek van het CMD. Elk jaar is het grote podium van de theaterzaal van De Hofnar een aantal dagen voor het CMD. Er vinden dan ook diverse optredens plaats.

Jaarlijks heeft het Centrum voor Muziek en Dans examens, meestal aan het einde van het schooljaar. Deze dienen als toets om te zien op welk niveau iemand speelt. Irene Konings heeft ervoor gekozen om haar B-examen te doen tijdens de Hofnarweek. Samen met een band zal zij zich van haar beste kant laten zien én horen tijdens haar examen. Irene is 17 jaar en volgt les bij zangdocente Els van den Putte. In maart won zij het songfestival van scholengemeenschap Were Di.

Meer informatie
Eventuele overige informatie is verkrijgbaar bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans, De Hofnar 14 in Valkenswaard, telefoon 040-208 35 91. De CMD-administratie is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 17.00 uur.