Ingezonden persbericht

Van Circus Elleboog d.d. 17 mei 2009


Rectificatie: Wittenburgerplein is Amsterdam Centrum, niet Amsterdam Oost

CIRCUSWEEK IN AMSTERDAM CENTRUM

Voorafgaand aan het grote zomerevenement 'Elleboog Wijkt Uit!' komt Circus Elleboog eerst nog in de laatste week van mei met een hele week Circus op het Wittenburgerplein. Samen met basisscholen de Parel en de Pool organiseert het Amsterdamse jeugdcircus in het centrum gratis workshops en presentaties voor alle kinderen uit de buurt.

Op maandag 25 mei start de circusweek met in de ochtenden workshops voor de schoolkinderen en in de middagen gratis workshops voor de hele buurt. Alle activiteiten zijn gericht op kinderen van zes tot twaalf jaar en werken toe naar de eindpresentaties op vrijdag 29 mei. Er wordt uitgepakt met alle circusmaterialen die maar denkbaar zijn en de Elleboog docenten stomen de kinderen klaar voor het echte showwerk. De acts op vrijdag beloven dan ook voor jong en oud de moeite waard te zijn om naar het Wittenburgerplein te komen.
De open workshops zijn van 15:45 tot 17:15 uur en op woensdagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur. Op vrijdag 29 mei presenteren de schoolgroepen hun acts 's ochtends van 11:00 tot 12:00 uur en 's middags van 14:00 tot 15:00 uur. Als afsluiter van de circusweek zijn er de presentaties van de kinderen die mee hebben gedaan met de open workshops. Vanaf 16:30 uur hopen zij voor zoveel mogelijk buurtgenoten hun acts te kunnen showen! Bij slecht weer vinden de circusactiviteiten plaats in de Witte Boei.
Meer over deze circusweek en Elleboog Wijkt Uit! is te vinden op elleboog.nl.

Noot voor de redactie,