Ingezonden persbericht

rotterdam in actie tegen c2000 zendmast
UPDATE 24 MEI 2009
GEMEENTERAAD BLIJFT ONS STEUNEN
MAAR BOUW GAAT MOGELIJK DOOR

Beste buurtgenoten,

De Gemeenteraad van Rotterdam en de Deelgemeenteraad van Delfshaven willen in overgrote meerderheid nogmaals aan de minister van Binnenlandse Zaken vragen om de C2000-zendmast in de Sporendriehoek te zetten. Net als de actiegroep 'Hier Past Geen Mast' zijn zij in het geheel niet overtuigd dat de Minister alle mogelijkheden met open vizier heeft onderzocht.

Dat is de belangrijkste uitkomst van de informatiebijeenkomst afgelopen vrijdag. Zoals bekend heeft de Minister vorige week aan de Tweede Kamer laten weten dat wat haar betreft de bouw van de 53 meter hoge zendmast aan de Essenburgsingel moet doorgaan. Maar het onderzoekje waar zij zich op baseert, is uitgevoerd door de dienst die het meeste belang heeft bij een snelle plaatsing van de mast. De minister heeft niet gezocht naar een oplossing, maar naar een bevestiging van haar eigen wil.

De kritiek is helder, een oplossing ligt voor het grijpen in de techniek. Maar de minister wil het gewoon niet.

Gaat zij morgen, maandagochtend 25 mei, door met bouwen? We weten het niet. Maar ALS ze komen, kunnen we dan op u rekenen? De Rotterdamse democratie staat achter ons en achter u. Help dus, als het nodig is!

Wij houden de wacht. Komt u als het nodig is?
Stuur uw 06-telefoonnummer NU naar logocompact@gmail.com als wij u morgenochtend mogen bellen!
(rond 7 uur) (tot een uur of negen) (eventueel ook later in de week - we weten niet zeker wanneer ze komen...)



Ingezonden persbericht