Gemeente Putten

Scootmobielcursus op dinsdag 26 mei 2009

Op dinsdag 26 mei 2009, van 13.30 tot 16.00 uur, kunnen scootmobielgebruikers voor de eerste keer een (gratis) scootmobielcursus volgen. De wethouders F.W. Fabriek en A. Kleijer zorgen voor de aftrap.
De cursus is een initiatief van de gemeente Putten en is tot stand gekomen in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. De cursus wordt gegeven bij Stroud, Brinkstraat 91 in Putten.

De groep scootmobielgebruikers wordt in Nederland steeds groter. In de praktijk blijkt dat deze gebruikers nog wel eens behoefte hebben aan een opfriscursus. Dit gaf aanleiding voor het organiseren van een scootmobielcursus.

Tijdens de cursus krijgen deelnemers training in het gebruik van de scootmobiel en advies over veilig verkeersgedrag in verschillende situaties. De cursus begint met een verkeersvoorlichting. In een interactieve presentatie komen verkeersregels en -situaties aan de orde, met speciale aandacht voor de scootmobiel in het verkeer. Vervolgens rijden de deelnemers, onder professionele begeleiding, met hun eigen scootmobiel een parcours. Hiermee worden voertuigbeheersing, evenwicht en behendigheid in verschillende situaties geoefend. De cursus wordt aangevuld met een gehoortest en een ogentest voor alle deelnemers. Ook is Welzorg, leverancier van scootmobielen aanwezig, die de voertuigen kan nakijken.

Aanmelden
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Deelnemers kunnen zich voor de cursus scootmobiel aanmelden bij mevrouw T. Rekker van de afdeling Werk, Zorg en Inkomen, telefoon 359635, e-mail: wzi@putten.nl. Het aanmeldformulier staat ook op de gemeentelijke website (www.putten.nl).

---