Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


Agenda
26-05-2009
EVD seminar 'Zaken doen met Chili'

Op 26 mei organiseert de EVD in samenwerking met ProChile en VNO-NCW het seminar 'Zaken doen met Chili' ter gelegenheid van het staatsbezoek van president H.E. Michelle Bachelet...

Chili wordt gekenmerkt door een van de meest open en dynamische markten van Latijns-Amerika. De manier van zakendoen si vrijwel westers. Het land heeft een record aantal handeslverdragen met andere mogendheden afgesloten waarvan de VS, de EU en China de belangrijkste zijn. Dit uit zich in een toename van de export en een verbetering van de concurrentiepositie ten opzichte van andere landen.

Chili exporteert vijf maal zo veel naar Nederland dan andersom. De tuinbouw wordt door de EVD omschreven als een kansrijke sector evenals havenontwikkeling. De Chileense regering heeft een aantal maatregelen genomen om de kredietcrisis het hoofd te bieden. De inflatie is teruggedrongen van 9,9 naar 7,1 procent terwijl dit jaar een verdere daling naar 4 procent wordt verwacht.

Deelname aan het seminar is open voor bedrijven uit onder andere de voedingsmiddelen en voedingsmiddelenindustrie en transport & logistiek. Het seminar vindt plaats in het Hulstkamp gebouw in Rotterdam vanaf 14.30 uur.

Aanmelden: via www.evd.nl/seminars/chili.