Provincie Groningen

Verdrinkt de Waddenzee? 18 mei 2009

Dinsdag 26 mei a.s. vindt om 16.00 uur de conferentie 'Verdrinkt de Waddenzee?' plaats. De bijeenkomst is een initiatief van de Statencommissie Omgeving en Milieu. Centraal staan de gevolgen van klimaatverandering voor de Waddenzee, in het bijzonder na 2050. De commissie wil breed geïnformeerd worden door experts over het onderwerp. De bijeenkomst vindt plaats in de Statenzaal van het provinciehuis, Martinikerkhof 12 in Groningen. Aanmelden kan via www.provinciegroningen.nl.

Inleiders deze dag zijn o.a.: prof. dr. ir. Marcel Stive (lid voormalige Deltacommissie), prof. dr. Pavel Kabat (lid voormalige Deltacommissie) en dr. Albert Oost (adviseur bij Deltares). Tijdens een rondetafelgesprek gaan de inleiders met elkaar in gesprek én met prof. dr. Salomon Kroonenberg (TU Delft), prof. dr. Louwrens Hacquebord (Rijksuniversiteit Groningen) en dr. Han van Dobben (Alterra). Verder zal ir. Bart Parmet, kwartiermaker Deltacommissie, de stand van zaken van het Deltaprogramma toelichten.

Aanleiding
Prof. dr. ir. Marcel Stive verwacht dat de zandbanken in de Waddenzee op den duur verdwijnen. Dat heeft hij o.a. gezegd tijdens de jaarconferentie van het Interprovinciaal Overleg 2008 (IPO). Voor de Statencommissie Omgeving en Milieu aanleiding om hem en andere experts uit te nodigen voor een conferentie over dit onderwerp. Hoofdthema van de conferentie is de bedreiging van de Waddenzee als gevolg van de klimaatveranderingen. Daarnaast wil de commissie van de experts horen hoe zij tegen de Kustvisie van de provincie Groningen aankijken. Mede omdat Provinciale Staten met de vaststelling van het nieuwe Provinciaal Omgevingsplan op 17 juni 2009 een besluit zullen nemen over de Kustvisie.

Programma en aanmelden
De conferentie 'Verdrinkt de Waddenzee?' begint 26 mei a.s. om 16.00 uur in de Statenzaal van het provinciehuis. Kijk voor het volledige programma op www.provinciegroningen.nl. Mensen die als toehoorder aanwezig willen zijn bij de conferentie kunnen zich via de website aanmelden. Aanmelding is verplicht.

18 mei 2009