IPP-verkiezingsdebat over Europa

19/05/2009 16:01

Instituut voor Publiek en Politiek

PERSUITNODIGING

Week 21, 19 mei 2009

Op dinsdagavond 26 mei, een week voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, houdt het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) een verkiezingsdebat in Den Haag. Hoofdonderwerpen zijn de financiële crisis, energiebeleid en 'meer nationale controle of niet'.

Deskundigen geven een introductie op de thema's, waarna kandidaten van de politieke partijen met elkaar en met het publiek in debat gaan onder leiding van Mark Kranenburg (politiek redacteur van NRC Handelsblad). De aanwezige kandidaten zijn:

D66: Sophie in 't Veld

SP: Kartika Liotard

GroenLinks: Niels van den Berge

VVD: Ferdi de Lange

PvdA: Emine Bozkurt

CDA: Winand Quaedvlieg

De volgende vragen staan tijdens het debat centraal:


-Wat kan Europa doen tegen de financiële crisis? (inleiding door Marieke Stellinga, redacteur Economie van Elsevier).


-Meer nationale controle of een efficiënter Europa? (inleiding door Anna van der Vleuten, universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen, Radboud Universiteit Nijmegen).


-Hoe moet de EU in de toekomst haar energievoorziening organiseren? En wat betekent dat voor de relatie met Rusland? (inleiding door Jacques de Jong, verbonden aan het energieprogramma van Instituut Clingendael).

Tijdens het debat is er ruime gelegenheid voor publieksinteractie. Voorafgaand aan het debat is er een politieke markt met informatiemateriaal van politieke partijen en andere organisaties.

Aanvang: 19.30 uur (politieke markt) / 20.00 uur (debat)

Plaats: De Haagse Tribune, Hofweg 1-H (5e etage, boven Café Dudok) in Den Haag.





http://www.publiek-politiek.nl/Info-over-politiek/Europa/Verkiezingen-2009/Wat-d