Gemeente Geertruidenberg


Millenniumwerkconferentie

"Samen (net)werken aan het ondersteunen en stimuleren van lokale kleinschalige ontwikkelingsprojecten"

De raadswerkgroep Millenniumgemeente organiseert op dinsdag 26 mei van 19.30 tot 21.30 uur in het Dongemond College in Raamsdonksveer een werkconferentie. Tijdens deze conferentie willen zij brainstormen over een plan van aanpak voor het verder gestalte geven aan "de betere wereld". Hiermee wordt verwezen naar de slogan "een betere wereld begint in Geertruidenberg". Met deze slogan startte de werkgroep in april een Millenniumcampagne met een fototentoonstelling in de Schattelijn en exposities in de bibliotheken en het gemeentehuis.

Uit vooronderzoek is gebleken dat er binnen onze gemeente al verschillende ontwikkelingsprojecten actief zijn. Kleinschalige particuliere projecten, enkele scholen die projecten ondersteunen, bedrijven met eigen ontwikkelingsprojecten, werkgevers die werknemers stimuleren eens iets anders te doen, kerken die actief bezig zijn, verenigingen die zich incidenteel inzetten voor een goed doel, en nog veel meer. Verschillende hebben ons laten weten niet bekend te zijn met andere initiatieven en blij te zijn met deze actie.

Kortom, wat let ons om al die initiatieven bij elkaar te brengen en elkaar te informeren, ontmoeten, stimuleren en inspireren en te komen tot actief netwerken!

Naar ons idee dient de gemeente het podium te zijn om begrippen als engagement en betrokkenheid bij elkaar in welke vorm dan ook, blijvend verder te ontwikkelen.

Laten we beginnen met het samenwerken aan het ontwikkelen van onze Millenniumgemeente en stimulansen bieden aan de lokale kleinschalige projecten. Wie weet welke positieve effecten het verder kan hebben!

Wij hopen u op 26 mei te mogen begroeten. Vanaf 19.00 uur staat de koffie voor u klaar!

Raadswerkgroep Millenniumgemeente