Gemeente Scheemda


Ontwerpen cultuurhuis

Op dinsdagavond 26 mei presenteren de architecten Atelier PRO en Greiner van Goor Huijten hun ontwerp voor het nieuwe Cultuurhuis. Alle inwoners van Bellingwedde, Reiderland, Scheemda en Winschoten zijn dan vanaf 19.30 uur van harte welkom in tijdelijk theater De Tramwerkplaats in Winschoten.

De publieksavond wordt geleid door Alina Kiers, bekend van RTV Noord. Na de presentatie is er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen aan de architecten. Er staat een drankje klaar.

Publieksenquête

Vanaf woensdag 27 mei start de publieksenquête. Inwoners vanaf 14 jaar van de drie Oldambtgemeenten en Bellingwedde kunnen dan stemmen op hun favoriete ontwerp. De publieksenquête duurt tot en met woensdag 10 juni.

Alle inwoners van 14 jaar en ouder ontvangen een persoonlijke uitnodiging om te stemmen. Stemmen kan op twee manieren: via de speciale website www.wijkiezen.nl (vanaf 27 mei online) of via de antwoordkaart onder aan de uitnodiging. Elke kiesgerechtigde krijgt een unieke persoonlijke code, waarmee slechts één keer gestemd kan worden. De antwoordkaart kan geretourneerd worden of gedeponeerd in de stembus in de openbare bibliotheek in Winschoten. Gedurende de stemperiode worden daar de ontwerpen geëxposeerd. Iedereen is welkom om de ontwerpen tijdens de openingstijden van de bibliotheek te komen bezichtigen.