Gemeente Enschede

Symposium in `t Vaneker op 26 mei

Op dinsdag 26 mei organiseren de Gemeente Enschede en de Rabobank Enschede-Haaksbergen een symposium over 't Vaneker met als thema `vrijheid versus kwaliteit'. Het symposium vindt plaats in 't Vaneker zelf, gebouw Noaberschop en duurt van 13.30 uur tot 18.00 uur.

In oktober 2008 hebben de Gemeente Enschede en de Rabobank Enschede-Haaksbergen een architectuurprijsvraag uitgeschreven voor het nieuwe plan 't Vaneker. Een deskundige jury, onder leiding van burgemeester Den Oudsten, heeft uit de 166 inzendingen 22 ontwerpen genomineerd. Vervolgens zijn op 31 maart jl. de vijf prijswinnaars bekendgemaakt.

- Boerenloft, Stereo Architects;

- Boomerang, Florentijn Vleugels Architect;
- Meander +, Oliver Ebben Architect;
- Vanekererven 90110, Amber Architectures;
- www.dating-vaneker.nl, Rijnboutt van der Vossen Rijnboutt BV.

De jury heeft de 22 genomineerden geselecteerd die meedingen om de publieksprijs. Tot en met 20 mei heeft het publiek de gelegenheid gehad, via www.vaneker.nl, haar stem uit te brengen voor wat zij het mooiste ontwerp van de 22 nominaties vond. Ruim 2.200 mensen hebben hun stem uitgebracht.

Tijdens het symposium worden zowel de winnaar van de eerste prijs van de architectuurprijsvraag als de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Daarnaast wordt het boek `Thuiskomen in Twents landschap' gepresenteerd. Hierin wordt ruim aandacht besteed aan de 22 plannen, het juryrapport en vijf prikkelende vraaggesprekken over vrijheid en kwaliteit op 't Vaneker. Dit boek is vanaf 26 mei te koop via de boekhandel.

Geplaatst: 20 mei 2009.

20 mei 2009