Gemeente Enkhuizen

Workshop 'Omgaan met hangjongeren'

De gemeente Enkhuizen en Welzijnswerk Enkhuizen slaan de handen ineen bij het geven van ondersteuning in alledaagse praktijk. De jeugd trekt er vanzelfsprekend graag op uit met leeftijdsgenoten om plezier te maken en de wereld te ontdekken. Anders wordt het wanneer jongeren zich in groepjes verzamelen en ernstige overlast of zelfs angst veroorzaken in hun omgeving, de zogenaamde hangjongeren.

Uiteraard richt de aanpak van de problematiek zich op de eerste plaats op de hangjongeren zelf. Maar wat doet u als jongeren de hele nacht lawaai maken of elke dag rotzooi achterlaten? Wat als ze uw tuin vernielen of uw kinderen bedreigen? En wat kunt u doen als u niet meer langs een hanggroep durft?

Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens de workshop Omgaan met hangjongeren, georganiseerd door de gemeente Enkhuizen in samenwerking met Welzijnswerk Enkhuizen. Hans Kaldenbach, auteur van het boek Hangjongeren, 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers, brengt op pakkende en herkenbare wijze praktijksituaties aan de orde en geeft tips over de wijze waarop u hangjongeren kunt benaderen. Maar hij legt ook uit wat je juist niet moet doen en wat uw rechten zijn.

De workshop wordt gehouden op dinsdag 26 mei om 19.00 uur in wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1 in Enkhuizen. Deelname is gratis. Bovendien ontvangt u het boek Hangjongeren van Hans Kaldenbach. U kunt zich aanmelden via de klantenservice van Welzijnswerk Enkhuizen op telefoonnummer 0228 350 500 (optie 3 in het keuzemenu) of per e-mail naar info@welzijnswerk-enkhuizen.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, deelname vindt plaats op basis van volgorde van aanmelding.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl