Gemeente Zwolle

Premie op actie financiert kaartenactie

Kaartenactie om parkeeroverlast te beperken

Aanleiding

Vertegenwoordigers van de Gemeente Zwolle, Politie IJsselland en de VBH hebben gesproken over "Parkeren en Veiligheid" in Hanzeland. Om de overlast van fout geparkeerde auto's te beperken is een kaartenactie bedacht. Deze actie is gefinancierd uit het premie op actie budget.

Wellicht herkent u de situatie: u komt 's avonds met de auto thuis en u ziet dat op sommige plekken in de woonwijk auto's fout staan geparkeerd. De bestuurder is vaak onbekend. Er wordt gemakkelijk gezegd: "nu zou de politie eens moeten beboeten!". Zoals u weet wordt in Hanzeland, net als in andere woonwijken van Zwolle, in de avond- en weekenduren door de politie toezicht gehouden met oog op overlast en onveiligheid. De politie moet echter voorrang geven aan situaties die direct een gevaar kunnen vormen. Als de politie er niet ter plekke is, moet je zelf beslissen of je iets wilt zeggen van fout parkeren of niet. Uit reacties van wijkbewoners tijdens wijkplatforms en op de website van de VBH blijkt dat we het vaak lastig vinden om een `foutparkeerder' daarop aan te spreken. We kennen de automobilist niet of zijn bang een negatieve reactie terug te krijgen. Maar meestal hoor je liever rechtstreeks van iemand dat hij overlast van je auto had, dan dat je dat via derden moet horen!

De kaartenactie

Het wordt nu gemakkelijker om iemand te attenderen op hinderlijk of foutief parkeergedrag. Leden van de VBH hebben inmiddels een aantal prachtige kaarten met afbeeldingen uit de wijk ontvangen, die ze kunnen gebruiken om foutparkeerders op de overlast of gevaarlijke situatie te wijzen. De kaart kunt u onder de ruitenwisser van een foutgeparkeerde auto plaatsen. Via de VBH kunt u extra kaarten ophalen, zolang de voorraad strekt.

Op de achterkant van de kaart staat er een handige tip op de kaart waar de automobilist wel veilig kan parkeren: op de parkeerplaats of in de Parkeergarage aan de Hanzelaan!! Hoewel de politie zelden meldingen krijgt van overlast in onze woonwijk, kunnen bewoners in geval van hinder en onveiligheid echter altijd blijven bellen en een melding doorgeven. Dan wordt er beboet.

Doet u mee?

De Gemeente Zwolle, Politie IJsselland en de VBH vragen u uw steentje bij te dragen. Ziet u een fout geparkeerde auto, stop dan een kaart onder de ruitenwisser. Samen brengen we een veilig en sociaal Hanzeland een stukje dichterbij!

Bron: Wijkzaken
Datum van 25-05-2009 tot 24-07-2009