Politie Hollands Midden

Datum: 26 mei 2009

Woubrugge Hardloopster door jonge wielrenner aangereden Een 28 jarige Alphense is maandag 25 mei rond 20.15 uur aangereden door een jonge wielrenner. De Alphense was met een andere vrouw op de ventweg langs de N207 aan het hardlopen. De 9 jarige jongen uit Hoogmade maakte deel uit van een groepje wielrenners toen hij op de ventweg langs de N207 de Alphense vermoedelijk met zijn stuur raakte. Beiden kwamen ten val en werden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De jongen liep een hersenschudding op en de vrouw een gat in haar hoofd.

Alphen a/d Rijn Aangehouden voor diefstal portemonnee Een 31 jarige man uit Amsterdam is maandag 25 mei rond 2045 uur aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal van een portemonnee van een buschauffeur. Dit gebeurde bij het busstation aan de Havenstraat. De buschauffeur was buiten bezit met het inspecteren van zijn bus toen hij op enig moment kans zag om de portemonnee uit de chauffeurshoek te pakken en er mee weg te rennen. In de bus zaten op dat moment zeven passagiers. Een aantal van hen gingen direct achter de man aan. Nabij de brandweerkazerne liep hij in de armen van een aantal brandweerlieden. De verdachte zit nog voor het onderzoek vast.

Bodegraven Aanrijding tussen motor en auto Een 40 jarige motorrijder uit Rotterdam is maandag 25 mei rond 17.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding die hij had met een auto die bestuurd werd door een 39 jarige man uit Stolwijk. Dit gebeurde op de kruising Beneluxweg met de Henri Dunantweg waar de Stolwijker afsloeg en de motorrijder niet had gezien. Met een polsbreuk en schaafwonden werd de motorrijder overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Bergambacht Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 35 jarige automobilist uit Bergambacht. De man werd dinsdag 26 mei rond 01.35 uur op de Provincialeweg aangehouden omdat daar bij een controle bleek dat hij vermoedelijk te veel had gedronken. Aan het bureau volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 630 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

--- einde berichten ---