Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 26-05-2009

Politie assisteert bij verkeersongeval

GIETERVEEN Maandagmorgen is een 20-jarige automobiliste uit Musselkanaal op de Langestraat tegen een boom gebotst. De vrouw reed over de Langestraat komende uit de richting van de Nieuwediep. De vrouw moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto welke niet voldoende rechts had gereden. Haar auto kwam daardoor met de wielen in de rechterberm. De vrouw probeerde te corrigeren door terug te sturen, maar belande tegen een boom aan de linkerkant van de weg. De vrouw is met licht letsel aan hoofd en schouder overgebracht naar het Refajaziekenhuis te Stadskanaal. (2009014056)

Man rijdt met scootmobiel het water in

MEPPEL Maandagmiddag is een 71-jarige man uit Mappel met zijn scootmobiel in het water beland. De man reed over het fietspad lans de Werkhorst en moest uitwijken. Hierdoor kwam hij op de helling terecht en reed het water in. Een 15-jarige jongen die het zag gebeuren is daarop in het water gegaan en heeft de man geholpen totdat de hulpdiensten ter plaatse waren. Deze hebben de man uit het water kunnen halen. De man is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. (2009014189)

Winkeldief aangehouden

EMMEN Een 50-jarige man uit Weiteveen is maandagmorgen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had uit een winkel aan de Houtstraat koeken meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De man is hierop aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2009013981)

Fietsendief aangehouden

ASSEN Een 41-jarige inwoner van Assen is maandag aangehouden. Een getuige zag dat de man op de Stationsstraat een fiets ontdeed van het fietsslot en er vervolgens op wegfietste met een tweede fiets aan de hand. De getuige alarmeerde direct de politie. De man kon hierop worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man heeft een dagvaarding mee naar huis gekregen. (2009014159)

Alcomobilist aangehouden

PIEZE Op de Hagedoornlaan is in de nacht van maandag op dinsdag een 23-jarige automobilist uit Peize aangehouden. De man had te veel alcohol gedronken om te mogen rijden. Bij de ademanalyse blies de man 130 ug/l (0,3 promille). De man heeft hiervoor een bekeuring ontvangen. (2009014198)

Rijbewijzen van snelheidsovertreders ingevorderd

COEVORDEN Maandagavond is een 23-jarige automobilist uit Exloo aangehouden. De man reed over de N34 met een snelheid van 180 km/u waar 100 km/u is toegestaan. De man is hierop aangehouden en zijn rijbewijs is hierop ingevorderd. Even later is een 42-jarige automobilist uit Coevorden op dezelfde weg aangehouden. De man reed 58 km te hard. Het rijbewijs van deze man is eveneens ingevorderd. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt. (2009014169/170)

Bekeuring voor rijden op minibike

NIEUW DORDRECHT Een 12-jarige jongen uit Nieuw-Dordrecht heeft maandagavond een bekeuring ontvangen. De jongen reed op een minibike over de Veldweg. De minibike is in beslag genomen. De jongen is thuis gebracht met een bekeuring op zak. (2009014149)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.