Hulpverleningsdienst Groningen


Veel overlast door zwaar onweer

Gepubliceerd: 26 mei 2009, 09:15

Zwaar onweer heeft in de vroege ochtend van dinsdag 26 mei voor veel overlast gezorgd in de provincie Groningen. De brandweer heeft tussen 04.47 uur en 8.12 uur 43 meldingen verwerkt. Op verschillende plaatsen in de provincie was sprake van wateroverlast, stormschade en blikseminslag. De brandweer heeft in nauwe samenwerking met de politie en gemeenten hulp verleend.

In Wildervank is omstreeks 06.00 uur een woning getroffen door de bliksem. Er brak brand uit op de zolder. Toen de brandweer ter plaatse was, bleek het vuur al uit.
Op de provincialeweg N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela is een boom door de bliksem geraakt. De boom dreigde over de weg te vallen. Aan de Kalkwijk in Hoogezand werd ook een boom door de bliksem getroffen.

De brandweer van Delfzijl rukte uit naar de Koestraat in Farmsum en naar Zicht in Delfzijl in verband met wateroverlast. In Steendam liep een woning onder. De brandweer heeft de afvoerput weer gangbaar gemaakt.

Aan de Parklaan in Winschoten liepen verschillende kelders van woningen vol met water. De brandweer heeft het water weggepompt. De woningen liepen veel waterschade op.

Om 6.18 uur sloeg de bliksem in een woning aan de Semskade in Stadskanaal. De schoorsteen raakte zwaar beschadigd. In Bellingwolde heeft de brandweer een boom van de Blijhamsterweg gehaald en een kelder van een woning aan de Oosterstraat leeggepompt.