Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26-05-2009

Man aangehouden voor diefstal en heling

Enschede

Een man uit Enschede is buiten heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal en heling van een wakeboard.

Op 15 mei jl. is aan de Wethouder Elhorststraat ingebroken in een auto. Hierbij is een wakeboard van een 28-jarige vrouw uit Enschede gestolen. Een vriend van de auto-eigenaresse zag na de diefstal het gestolen wakeboard op internet te koop staan, waarna de vrouw de politie inschakelde. Op verzoek van de politie heeft de verdachte, een 20-jarige man uit Enschede, zich maandag 25 mei vrijwillig gemeld op het politiebureau. De Enschedeër is buiten heterdaad aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-056901)

Man bedreigt agenten tijdens verkeerscontrole Hengelo
Tijdens een verkeerscontrole in Hengelo is een man aangehouden voor bedreiging van meerdere politieagenten.

Maandag 25 mei heeft de politie een verkeerscontrole uitgevoerd aan de Pruisische Veldweg te Hengelo. Hierbij is omstreeks 14.55 uur een auto aangehouden met daarin twee personen. De bijrijder, een 28-jarige man uit Hengelo, vond het nodig zich te bemoeien met het gesprek en begon in woord en gebaar de agenten te bedreigen. Ondanks meerdere verzoeken om zich er buiten te houden, hield de bijrijder zijn uitlatingen niet voor zich. De agenten besloten hem aan te houden wegens belediging en voerden de man per politieauto af naar het bureau. Ook in de auto bleef de man zich agressief uitlaten. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-061300)

Jongen aangehouden voor diefstal en/of heling fiets Enschede
De politie heeft een jongen uit Enschede aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Maandag 25 mei omstreeks 20.00 uur heeft de politie in de binnenstad van Enschede twee jongens aangesproken, omdat een van hen, een 19-jarige Enschedeër, mogelijk een verdachte is van een vernieling in Enschede. Tijdens het gesprek zagen de agenten dat het slot van de fiets van de 19-jarige jongen ontbrak. De fiets bleek als gestolen te boek staan op 20 september 2008, aangegeven door een 31-jarige man uit Enschede. De jongen is aangehouden op verdenking van heling en/of diefstal van een fiets. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-061447)

Vrouw gewond na aanrijding

Hellendoorn

Een vrouw uit Nijverdal raakte maandag 25 mei gewond na een aanrijding in Hellendoorn.

Maandagmiddag 25 mei omstreeks 12:20 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising van de Ninaberlaan en de Dorpsstraat in Hellendoorn. Een 84-jarige vrouw uit Nijverdal wilde met haar fiets afslaan en verleende hierbij geen voorrang aan een 60-jarige automobilist uit Hellendoorn. De bestuurder kon de vrouw niet meer ontwijken en kon een aanrijding niet voorkomen. De vrouw werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

(09-061148)

Politie wil ondernemers in Almelo attenderen op wisseltruc Almelo
De politie in Almelo wil ondernemers waarschuwen voor mensen die door middel van een wisseltruc, geld van winkeliers afhandig proberen te maken.

Afgelopen weekend hebben twee mannen, vermoedelijk van Oost-Europse afkomst, geprobeerd geld te wisselen bij een winkel aan de Vriezenveenseweg in Almelo. Hier is de truc niet gelukt. De caissière vertrouwde het niet en weigerde geld te wisselen. De mannen hebben een getinte huidskleur en donker haar.

De mannen werken als volgt:
De mannen vragen aan een caissière of ze 50 briefjes van 10 euro kan wisselen voor 10 van 50 euro. Op het moment dat de caissière het geld uittelt komt ze één briefje tekort. De mannen nemen het stapeltje geld terug en tellen het na en halen er ongemerkt een aantal briefjes uit. Vervolgens zeggen ze dat de caissière gelijk heeft. Ze doen er een briefje bij om daarna het stapeltje te overhandigen aan de caissière. Pas later komt men er achter dat er te weinig geld is ontvangen.

De politie sluit niet uit dat de wisseltruc op soortgelijke wijze, bij andere winkels weer wordt geprobeerd. (09-060447)

tel.: 053-4555588


---- --