Gemeente Zoetermeer

Week van gezond werken in Zoetermeer

Klik hier voor vergroting.

week van gezond werken

Het ziekteverzuim van de gemeente Zoetermeer is dit jaar al met 22% gedaald ten opzichte van 2008. Om dit te vieren en de medewerkers te stimuleren om gezond te leven vindt vanaf maandag 25 mei op het stadhuis de âweek van gezond werkenâ plaats. Een week waarin alle medewerkers aan verschillende programmaâs mee kunnen doen. Van een vitailiteitstest via een workshop timemanagement tot een clinic djembe. Wethouder Personeel en Organisatie, Pieter Smit, opende de week en doet zelf ook aan enkele activiteiten mee.

Een jaar geleden had Zoetermeer met 7,3% nog het hoogste verzuimcijfer van dertien onderzochte 100.000 plus steden. In april 2008 startte de gemeente dan ook een campagne om het verzuim terug te dringen. Dit is gelukt. In april 2009 was slechts 4,2% van het personeel ziek, een enorme verbetering. Wethouder Pieter Smit is zeer gelukkig met deze ontwikkeling. "We hebben afgelopen jaar bekeken hoe we er samen voor kunnen zorgen dat iedereen gezond en met plezier bij de gemeente werkt. Daar hebben we afgelopen driekwart jaar heel hard aan gewerkt en dat heeft tot dit goede resultaat geleid. Tijdens deze speciale week staat deze vraag weer centraal. Daarnaast is de gezond werken week ook een bedankje aan iedereen die hier zo hard werkt."

Op een speciaal gezondheidsplein kan iedereen zijn gezondheid testen, spieren ontspannen of meer te weten komen over eten en drinken. Daarnaast staat de hele week een trailer van de IZA; de zorgverzekeraar van alle ambtenaren op de Frankrijklaan. Ook kan iedereen meedoen met de verschillende workshops en clinics zoals timemanagement, creatief denken, stress reductie, Tai chi en djembe. De week duurt van maandag 25 mei tot en met vrijdag 29 mei.