Gemeente Grave

Maak kennis met de gemeenteraad
PvdA Beumer, ML, raadslid.JPG

Het werk van de gemeenteraad gaat iedereen aan. Het gaat over de school, het groen, sport, parkeren, huivesting voor ouderen, veiligheid; allemaal zaken waar je als inwoner van een gemeente mee te maken hebt. Om meer bekendheid te geven aan het werk van de raad én om het contact tussen raadsleden en inwoners te verbeteren gaan de raadsleden zich in de komende maanden aan u voorstellen. Vanaf vandaag verschijnt er elke 2 weken een artikel op deze pagina waarin een raadslid zich voorstelt. Deze week stelt mevrouw Marie-Louise Beumer zich als eerste aan u voor.

Â

INTERVIEW

Â

Naam: Marie-Louise
Beumer Â

Partij: Â
PvdA

Adres: Amalia van
Solmslaan 78,

Â
5361 LG Grave

Telefoonnummer: 0486-476330

E-mailadres: Â
mlbeumer@pro-element.nl

Â

Â


- Wanneer en waar bent u geboren?

Geboren 23 juni 1951 te Arnhem.

Â


- Waar woont u en heeft u altijd al in de gemeente Grave gewoond?

Nee, ik heb in Nijmegen gewoond en enkele jaren in het buitenland. Vanaf 1980 woon ik in Grave.

Â


- Hoe bent u in de politiek terecht gekomen?

Ik ben enige jaren bijstandsmoeder geweest. Vanuit die positie ben ik lid geworden van de commissie minimabeleid. Daarna was de stap naar de politiek niet zo groot meer. In die periode ben ik lid geworden van de Partij van de Arbeid omdat die het dichtst bij mijn gevoel lag en nog steeds ligt.

Â


- Sinds wanneer zit u in de gemeenteraad?

Sinds 2006. Dus nu ruim drie jaar.

Â


- Wat doet u naast uw raadswerk?

Naast mijn raadswerk ben ik voor 32 uur in de week werkzaam bij de Stichting Kinderopvang Grave. Hier heb ik via diverse functies de kans gekregen mij te ontplooien (secretaresse opleiding) en dat werk te doen wat mij uiteindelijk het beste bevalt, namelijk zorgen voor de kinderen en de collegaâs.

Â


- Waarom bent u actief in de politiek?

Omdat ik een uitkering heb gehad weet ik hoe het is om met weinig geld rond te moeten komen. Om anderen te kunnen helpen die in dezelfde situatie zitten ben ik actief in de politiek geworden. Via een raadszetel kom je dus het erg dicht bij je doel.


- Wat maakt politiek leuk?

Nou leuk, eerder interessant. Wat er allemaal niet of juist wel moet worden gedaan eer je iets van de grond krijgt. Een goed gevoel hebben als je iets hebt kunnen bereiken. De sociale contacten die je opdoet, zowel binnen als buiten Grave.

Â


- Wat is uw top drie van pluspunten in de gemeente Grave?


1. Een schoon en groen Grave. De parken liggen er mooi bij en alles wordt goed onderhouden.


2. De speeltuinen worden geregeld gecontroleerd en zien er verzorgd uit.


3. Je veilig voelen op straat kan hier in Grave.

Â


- Wat is uw top drie van ergernissen in de gemeente Grave?


1. We hebben een mooi stadhuis, maar helaas ziet het er niet uit vanwege al die fietsen die er neer worden gezet door de eigenaren. Jammer ook van de fietsenstalling, die wordt weinig gebruikt.


2. Helaas is het voor mensen zonder auto moeilijk om hun grof vuil op de stort te krijgen. Het zou fijn zijn als dit weer jaarlijks ingezameld zou worden zonder kosten!

Â


- Waar gaat u zich persoonlijk hard voor maken, de komende tijd?

Alles is even belangrijk, dus niet voor iets specifieks. Dat wat langs komt.

Â


- Hoe blijft u in contact met de inwoners?

Via overleggen en gewoon via de werkplek, een praatje tijdens het boodschappen doen, etc.

Â


- En dan nog even dit:

Ik wil de BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) van Grave bedanken dat ik een dagje mee mocht rijden tijdens haar werkuren. Mân complimenten, vol enthousiasme wordt het werk gedaan ondanks dat het niet altijd even leuk is.

Â

Â

Â

Â