Gemeente Overbetuwe


Ondernemersfonds Overbetuwe

---

De gemeente Overbetuwe heeft een âOndernemersfonds Overbetuweâ ingesteld, gecreeërd uit een verhoging van de OZB op niet-woningen met 3%.
Reden van het instellen van dit fonds is dat de ondernemersverenigingen door een te laag ledenaantal, onvoldoende middelen hebben om projecten te financieren.
Het fonds biedt mogelijkheden voor ondememers om projecten in te dienen, die een positieve invloed hebben op de lokale economie. Om de bestedingen in goede banen te leiden zijn onderstaande beleidsregels opgesteld (deze zijn afgestemd met het bedrijfsleven in brede zin):

⢠Per 1 januari 2009 is jaarlijks ca. ⬠45.000,00 beschikbaar.

⢠Aanvragen kunnen uitsluitend door een collectief worden ingediend (dus niet door een individuele ondernemer).

⢠Aanvragen kunnen op projectbasis worden ingediend:
- en dienen een goede onderbouwing te kennen;
- er dient in alle gevallen sprake te zijn van co-financiering door de aanvrager o.b.v. 50% (in de onderbouwing aan te tonen);
- het ondernemersfonds kan niet worden ingezet voor inzet van man-uren;

- projecten moeten tot lastenverlichting voor ondernemers leiden of de locale economie versterken en moeten ten goede komen aan een groep van ondernemers.

- projecten mogen niet structureel zijn, reeds lopen en/of reeds op een andere manier gefinancierd worden.

⢠Aanvragen worden beoordeeld door een hiervoor ingestelde commissie, samengesteld uit een afvaardiging van KvK, OPO, OPK, LTO en Stichting PReT. Voorzitter is een medewerker van EZ. De commissie wordt secretarieel ondersteund door EZ.
De commissie maakt afwegingen, mag keuzes maken en adviseert aan het college van burgemeester en wethouders die het formele besluit neemt.

⢠Aanvragen dienen in een kalenderjaar uiterlijk op 1 augustus te zijn ingediend bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, secretariaat team EZ, t.a.v. mw. W. van Dinter, Postbus 11, 6660 AA Elst. De commissie beoordeelt de aanvragen en brengt een advies uit, uiterlijk 1 november.
Vanuit EZ wordt het advies aan het college van BenW voorgelegd. BenW besluiten uiterlijk 31 december over de besteding uit het fonds.

Links

Links


* Kamer van koophandel

* Provincie Gelderland

* MKB-Nederland

* Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)

* Startbedrijf

* Startwijzer

* Werk

* Antwoord voor Bedrijven

* Ondernemersklankbord

* Nieuwe-bedrijvigheid

* Bedrijvengids Overbetuwe

---