Politie Rotterdam Rijnmond



Dinsdag 26 mei 2009


* POLITIE OP ZOEK NAAR VERDACHTE BEVRIJDINGSFESTIVAL

Het team dat de ongeregeldheden tijdens het bevrijdingsfestival onderzoekt is op zoek naar de identiteit van deze verdachte.

Op vijf mei werd tijdens het bevrijdingsfestival gevochten. Vervolgens keerde een groep feestgangers zich tegen de politieagenten die hulp wilden verlenen. Op een gegeven moment stelden de feestgangers zich dusdanig fysiek agressief op in de richting van de politiemensen dat er enkele waarschuwingsschoten zijn gelost.

In totaal zijn inmiddels vijf verdachten aangehouden voor deze geweldplegingen. Als u weet wie de man met de rode jas op de foto is, of over informatie beschikt die kan leiden tot het bekend worden van de identiteit van deze verdachte belt u dan met telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via 0800-7000.


* AANHOUDINGEN WEGENS BEROVING MUSEUMPARK

ROTTERDAM - Op 2 mei jl, om ongeveer kwart voor negen 's avonds werden in het Museumpark vier Rotterdamse jongens van 14- en 15 jaar metgeweld van hun mobiele telefoons beroofd. Twee van de slachtoffers werden in elkaar geslagen. De berovingen en mishandelingen werden gepleegd door twee jongens die deel uitmaakten van een grotere groep van vier jonge mannen en een meisje. De beroving werd door één van de daders gefilmd met een GSM.

Naar aanleiding van een onderzoek dat de politie instelde konden op 15 mei twee verdachten worden aangehouden, te weten een 20-jarige jongeman zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 22-jarige Rotterdammer. Bij de 20-jarige verdachte werden een bij de beroving gestolen mobiele telefoon en de GSM met het filmpje van de beroving aangetroffen.
Vervolgens werden op 19 en 20 mei nog twee verdachten aangehouden, een 15en een 19-jarige Rotterdammer, die beiden een gestolen GSM in hun bezit hadden. De 20-jarige en 15-jarige verdachte zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Drie van de vier GSM's zijn terugbezorgd bij de eigenaars en er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de vierde gestolen GSM. Het onderzoek wordt voortgezet.


* VIER VERDACHTEn AANGEHOUDEN VANWEGE GEBRUIK GESTOLEN PINPAS ROTTERDAM - Bij een supermarkt op het Zuidplein zijn zaterdagmiddag, rond half vijf twee mannen en twee vrouwen aangehouden vanwege het gebruik maken van een gestolen pinpas. Een dag eerder was van een vrouw in Bergen op Zoom een pas gestolen en na onderzoek bleek daarmee betaald te zijn in de supermarkt in Rotterdam. Het was personeel van deze winkel opgevallen dat de groep, bestaande uit twee mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 24- tot 35 jaar al voor de vierde maal die zaterdag in de winkel aanwezig was en dat er betaald werd met een pinpas. Dat wekte hun argwaan. Nadat de beveiliging van het bedrijf hen had aangesproken probeerde één van de verdachten een zogenaamd skim-apparaat weg te trappen. De gewaarschuwde politie kwam naar de winkel en heeft de vier aangehouden. Twee van hen bleken nog een aantal vonnissen open te hebben staan.