Kampeerboeren verbaasd en gebelgd over ongenuanceerde berichtgeving

26/05/2009 11:18

Stichting Vrije Recreatie

Kampeerboeren verbaasd en gebelgd over ongenuanceerde berichtgeving door RTL-4

In de nieuwsuitzending van RTL-4 op Hemelvaartsdag werd een vakantie op de boerderij afgeraden, omdat "je van een koeienbrok en aaien van boerderijdieren diaree en ernstige nieraandoeningen krijgt". De Stichting Vrije Recreatie, belangenbehartiger van kampeerders en kampeerboeren, is niet blij met dergelijke berichten en vindt het onbegrijpelijk dat deze zender zich zo slecht heeft laten informeren en de waarschuwing tegen het contact met dieren zondermeer heeft overgenomen en uitgezonden.

lachertje

"Eigenlijk is het een lachertje" vindt de SVR "want dan kun je ook ziek worden bij het aaien van een hond, die net onder de staart van een soortgenoot heeft gesnuffeld of van de poes die met zijn pootjes zijn drolletjes heeft begraven. Neen, het is een ondeskundig en sterk genuanceerd bericht. Het zou ons niets verwonderen als dit juist door de grote, commerciële kampeerbedrijven ingefluisterd zou zijn. Zij zitten door hun vaak te hoge prijzen deze weekenden immers met nog veel lege plaatsen."

massaal de boer op

Bij een bezoek in deze Pinksterweek aan diverse boerencampings en een telefonisch onderzoek blijkt dat de kampeerders weinig onder de indruk zijn van deze waarschuwing. Zij gaan massaal de boer op.