Gemeente Nuenen


Koninklijke onderscheiding voor Piet Bartholomeus

Vanwege zijn verblijf in Rome was Piet Bartholomeus niet in de gelegenheid om tijdens de lintjesregen op 29 april zijn koninklijke onderscheiding in ontvangst te nemen. Daarom wordt hij op zaterdag 30 mei a.s. om 11.00 uur alsnog onderscheiden door burgemeester

mr. W.R. Ligtvoet in de parochie aan Park 55 te Nuenen. Dit gebeurt in het bijzijn van zijn familie en collega-vrijwilligers.

Piet Bartholomeus (69) woont aan Krommenakker 18, 5672 PK te Nuenen.

Naast zijn 33-jarige, inmiddels beëindigde, carrière bij het hoofdkantoor van Rabobank te Eindhoven heeft hij, gerelateerd aan zijn beroep, diverse nevenfuncties bekleed. Zo is hij onder andere al elf jaar lid van de Raad van Toezicht van de Leerstoel Coöperatierecht van de Universiteit Utrecht en sinds 2001 voorzitter van de Geschillencommissie Arbeidsverhoudingen Rabobankorganisatie, ook in Utrecht. Naast deze vooraanstaande functies heeft hij ook plaatselijk in de gemeente Nuenen en Eindhoven veel verdiensten opgebouwd. Hij is een actieve diplomatieke bestuurder gebleken bij verschillende fusieprocessen, onder meer binnen de

RK-kerkgemeenschap, maar ook bij Tradinova Zorg en Wonen.

Ook op onderwijsgebied is de heer Bartholomeus in diverse besturen actief geweest in de afgelopen 30 jaar, mede binnen de Stichting Onderwijsbelangen Nuenen.

Hij is behulpzaam bij allerlei nieuwe ontwikkelingen. Zo is hij vorig jaar lid van de Wmo-Raad in Nuenen geworden en is hij als voorzitter van de ledenraad benoemd bij het succesvolle glasvezelproject OnsNet Nuenen.