Gemeente Lopik

Noordoostelijke uitbreiding en aanleg tweede ontsluiting kern Uitweg

Het college heeft met Stigter's projectontwikkeling en Woningbouw-vereniging Lopik overeenstemming bereikt over de uitbreiding en de aanleg van een tweede ontsluiting voor de kern Uitweg. Het college stelt de raad voor in principe in te stemmen met de uitbreiding die voorziet in de bouw van 43 woningen en de aanleg van een tweede ontsluiting. Voor het benodigde krediet wordt voorgesteld een definitief besluit te nemen bij de behandeling van de kadernota 2009.

Het stedenbouwkundige plan voorziet in de bouw van in totaal 43 woningen op o.a. de terreinen van Woningbouwvereniging Lopik, van de bestaande speeltuin en van Stigter's projectontwikkeling. De nieuwbouw bestaat uit zowel huur- als koopwoningen, variërend van betaalbaar tot duur.

In het voorstel komen de kosten voor de aanleg van de weg en brug voor rekening van de gemeente. De ondergrond voor de weg en de brug wordt "om niet" aan de gemeente overgedragen.

De nu becijferde kosten voor de gehele ontwikkeling bedragen voor de gemeente Lopik EUR 400.000,- en bestaan uit:

* De kosten voor de aanleg van de weg en de brug;
* De aankoop van gronden;

* Het verplaatsen van de speeltuin.

Stigter's projectontwikkeling en Woningbouwvereniging Lopik hebben aangegeven te kunnen instemmen met het voorstel en willen hiervoor een samenwerkings-overeenkomst sluiten met de gemeente.

Het college stelt de raad voor in principe in te stemmen met de noordoostelijke uitbreiding van de kern Uitweg en de aanleg van een tweede ontsluiting voor de kern Uitweg. Dit voorstel wordt behandeld tijdens de commissievergadering van 2 juni 2009 en de raadsvergadering van 16 juni 2009. Ten aanzien van het benodigde krediet wordt voorgesteld een definitief besluit te nemen bij de behandeling van de kadernota 2009.