Gemeente Graafstroom


Informatieavond bestuurlijke toekomst Graafstroom

De gemeentebesturen van Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland hebben afgesproken samen te investeren in een betrouwbare en presterende lokale overheid.
Met het oog op de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en van de bedrijfsvoering worden daarom de ambtelijke organisaties van de drie gemeenten gefuseerd. Per 1 juli a.s. gaat de nieuwe werkorganisatie De Waard van start.

Ook de bestuurlijke samenwerking tussen de drie gemeenten staat hoog op de agenda. Door de drie gemeenteraden is recent het voornemen tot bestuurlijke herindeling van de drie gemeenten per 1 januari 2013 uitgesproken. Definitieve besluitvorming over deze vorm van bestuurlijke samenwerking zal in de raadsvergadering van 8 juli 2009 plaatsvinden.
Tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Graafstroom van 16 februari jl. is een motie aangenomen waarin ons college wordt verzocht minimaal twee informatiebijeenkomsten voor alle inwoners te organiseren. Via deze uitnodigingsbrief en de organisatie van bijeenkomsten in Brandwijk en Oud-Alblas willen wij namens de gemeenteraad uitvoering geven aan deze motie.
Ons college heeft er allereerst behoefte aan tijdens deze avonden verantwoording af te leggen over de stappen die tot nu toe zijn gezet en de overwegingen, criteria en condities die daarbij aan de orde zijn geweest.
Deze avonden zijn er met het oog op de toekomst vervolgens op gericht om vanuit de bevolking en het maatschappelijk middenveld input te krijgen voor de raadsvergadering in juli. Wat zijn naar uw oordeel belangrijke argumenten en condities waarmee rekening moet worden gehouden.
Een herindelingstraject kost tijd en vraagt een zorgvuldige aanpak. Wij willen over dit belangrijke onderwerp geen definitieve beslissingen nemen zonder rekening te houden met de gevoelens die leven onder inwoners en maatschappelijke instellingen.

Wij nodigen ALLE inwoners van Graafstroom daarom van harte uit voor het bijwonen van deze informatiebijeenkomst op woensdag 3 juni in gemeenschapscentrum Trefpunt te Oud-Alblas, aanvang 19.30 uur.

Reageren kan ook door het college een brief te sturen (Postbus 5, 2970 AA Bleskensgraaf) of per e-mail te reageren (bestuur@graafstroom.nl). Het college zal zorg dragen dat ook deze bijdragen voor de besluitvorming aan de gemeenteraad ter kennis worden gebracht.