Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur - Update

Utrecht, 26-05-2009

Onderzoek naar opgenomen aangifte

SOEST De politie stelt, naar aanleiding van de Tv-uitzending van Peter R. de Vries op 24 mei, een intern onderzoek in naar de afhandeling van de aangifte van verduistering van een motorfiets bij een bedrijf in Soesterberg.

Op donderdag 22 januari doet een medewerker van dit bedrijf aangifte omdat een man, na het maken van een proefrit, een motorfiets niet terugbracht en er mogelijk sprake was van verduistering. In de uitzending doet Peter R. de Vries verslag van de afhandeling van de aangifte waarbij sprake zou zijn van desinteresse van de politie in Soest.

Om duidelijkheid te krijgen in de afhandeling van de aangifte zal een intern onderzoek plaatsvinden. Over de uitkomsten van dit onderzoek wordt in een latere fase nader gecommuniceerd.

Kinderen gewond na aanrijding

BAARN Op maandag omstreeks 08.20 uur zijn twee kinderen gewond geraakt bij een aanrijding aan de Eemnesserweg / Diepenbrocklaan.

De twee kinderen, twee zusjes uit Baarn van 7 en 5 jaar oud, staan met hun moeder maandagmorgen te wachten met de fiets. Zij staan op de stoep aan het einde van de Diepenbrocklaan ter hoogte van het fietspad om de Eemnesserweg over te steken. Uit de richting van de Heemstralaan komt een personenauto met daarin een 59-jarige bestuurster uit Nieuwegein gereden. Op de Eemnesserweg ter hoogte van de Diepenbrocklaan stopt zij op de rijstrook om rechtsaf te kunnen slaan. Vervolgens komt er een nog een personenauto uit dezelfde richting gereden. De 18-jarige bestuurster uit Bussum weet niet op tijd te stoppen en botst op de reeds stilstaande auto die daardoor in beweging komt. De eerste auto rijdt hierdoor de stoep op en raakt de twee wachtende meisjes.

Het jongste meisje is behoorlijk overstuur en raakt buiten bewustzijn op het moment dat zij in de ambulance wordt gelegd. Ook het oudere zusje is gewond en wordt per ambulance vervoerd. Beiden zijn naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht gebracht. Het meisje van 5 is opgenomen op de Intensive Care.