Politie Haaglanden

Persberichten 26 mei

Haaglanden, 26-05-2009

Drukke nacht voor politie en brandweer
Haaglanden - Afgelopen nacht kregen de politie en de brandweer in verband met het noodweer dat over de regio trok 648 meldingen te verwerken. De meldingen varieerden van omgewaaide bomen, blikseminslag, wateroverlast en afgaande inbraakalarmen. Sommige wegen werden afgesloten omdat de riolering het water niet kon verwerken. De A20 was korte tijd afgesloten omdat er meerdere bomen waren omgewaaid.

Man ernstig gewond na mishandeling, politie zoekt getuigen Den Haag Een 59-jarige Hagenaar raakte maandag 25 mei zwaargewond toen hij omstreeks 21.00 uur op de Nicolaas Penninghof werd mishandeld. Twee jongens uit een groep van zes spraken het slachtoffer, die met een boodschappentrolley over straat liep, aan en vroegen hem om geld. De Hagenaar reageerde niet en liep door. Even later kreeg hij een duw, viel voorover op zijn gezicht en raakte ernstig gewond. Ook raakte het slachtoffer bewusteloos. Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer. Deze werd later vervoerd naar een ziekenhuis met een gebroken neus, diverse kneuzingen en een hersenschudding. De groep jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar van Noord Afrikaanse afkomst, waarvan er één een wit t-shirt droeg, maakte zich uit de voeten. De politie zoekt getuigen van deze zware mishandeling. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die kan helpen om deze zaak op te lossen, neemt u dan contact op met de recherche van bureau Hoefkade via 0900-8844. Liever anoniem, dan via 0800-7000.

Motorrijder klapt op auto
Den Haag Een 30-jarige motorrijder uit Zoetermeer raakte maandagavond rond 17.45 uur gewond toen hij op de zijkant van een auto klapte en over de motorkap vloog. Een 40-jarige Haagse automobilist besloot in te parkeren en stuurde zijn auto het parkeervak in. De motorrijder kon hem niet ontwijken. De GGD vervoerde het slachtoffer met een gebroken onderarm en pols naar het ziekenhuis. De artsen in het ziekenhuis onderzoeken of hij nog meer letsel heeft opgelopen. De Technisch Ongevallen Dienst van de politie onderzoekt de aanrijding.

Vernielers opgepakt
Den Haag De politie hield maandag 25 mei rond 21.00 uur zes jongens van 15 en 17 jaar uit Den Haag en Rijswijk aan omdat zij even daarvoor een toegangsdeur van een appartementencomplex aan Het Kleine Loo vernielden. Een getuige meldde het incident en gaf de agenten een goed signalement. De agenten hielden de verdachten in een nabij gelegen supermarkt aan. Zij zitten nog vast voor verhoor.

Verdachte diefstal uit auto aangehouden
Den Haag Een fietser die zonder verlichting op de Marktweg reed, fietste in de nacht van 25 op 26 mei vanaf de rijbaan het trottoir op. Daarbij reed hij recht op een surveillerende agent af. De agent zag dat de man allemaal kleine glassplinters op de mouw van zijn jas had, vermoedelijk afkomstig van een ingeslagen autoruit. Even daarvoor was de politie al meerdere keren geattendeerd op een aantal autos met braakschade. De man, een 38-jarige Hagenaar, is aangehouden op verdenking van poging diefstal uit auto. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Vier verdachten aangehouden
Den Haag De politie hield dinsdag 26 mei om 2.00 uur vier Haagse jongens aan op de Breedstraat, omdat zij verdacht worden van een poging tot inbraak in een auto. Een getuige meldde even daarvoor verdachte omstandigheden bij de betreffende auto. Twee jongens zaten op hun hurken bij het voorportier van de auto en twee jongens stonden op de uitkijk. Toen de politie kwam, liepen de jongens (18, 19 en 20 jaar) weg. Agenten hielden het viertal aan en namen ze voor verhoor mee naar het politiebureau.

Politie zoekt getuigen straatroof
Den Haag De politie zoekt getuigen van een straatroof die plaatsvond op maandag 25 mei rond 13.30 uur door twee jongens op een scooter. Een 28-jarige Haagse liep over de stoep van de Apeldoornselaan in de richting van de Dierenselaan toen zij een scooter van achteren hoorde naderen. Zij voelde plotseling dat haar tas van haar schouder werd getrokken. Het slachtoffer bleef vasthouden en kwam hierdoor ten val, waardoor zij alsnog los moest laten. Het betrof twee getinte jongens op een zwarte scooter. Beide zijn rond de 18 jaar oud. De man achterop droeg een grijze joggingbroek met bruine jas. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Gewonden bij aanrijding met tram
Den Haag Bij een aanrijding met een tram raakten maandag 25 mei om 16.30 uur drie mensen gewond. Een 24-jarige Hagenaar reed met zijn auto op de Laan van Wateringse Veld en wilde bij de Dublinweg linksaf slaan. Hij reed over de trambaan, maar zag de aankomende tram over het hoofd. De 23-jarige trambestuurder kon een aanrijding niet voorkomen en botste tegen de linkerzijde van de auto. De automobilist moest met de ambulance naar het ziekenhuis, net als zijn passagier. Zij had nekklachten en daarom knipte de brandweer het dak van de auto om haar veilig te kunnen vervoeren. Haar baby, die achterin de auto zat, werd ook voor controle naar het Juliana Kinderziekenhuis vervoerd. (Personalia moeder en baby onbekend.) Een vierde passagier kwam met de schrik vrij.

Zonder gordel om stopteken negeren
Den Haag/Loosduinen Een 64-jarige Hagenaar droeg maandag 25 mei om 11.30 uur geen gordel en kreeg hiervoor een bekeuring. De politie zag de man op de Laan van Meerdervoort rijden in een auto terwijl zijn gordel langs het portier hing. Agenten gaven de man een stopteken, maar de Hagenaar negeerde dit. Na meerdere malen gebaren, seinen en toeteren stopte de Hagenaar zijn voertuig uiteindelijk op de Balsemienlaan. Agenten gaven de man een bekeuring voor het rijden zonder gordel. De man was het niet eens met de bekeuring en verklaarde dat hij de gordel wel droeg, maar onder zijn arm. Ook kon de man zijn rijbewijs niet tonen, waarvoor hij ook een bekeuring kreeg.

Politie zoekt getuigen van diefstal met geweld
Den Haag De politie zoekt getuigen van een diefstal met geweld die plaatsvond op het Westhovenplein op maandagavond 25 mei rond 23.45 uur. Het 34-jarige Haagse slachtoffer kwam thuis en zag twee donkere mannen in de buurt van zijn portiek staan. Op het moment dat hij zijn portiekdeur opende, werd hij met geweld en onder bedreiging van een wapen beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. De verdachten renden in onbekende richting weg. Beide mannen hadden een zeer donkere huidskleur en waren ongeveer 1.75 lang. Hun leeftijd ligt tussen de 23 en de 30 jaar. De één had een fors postuur en droeg een donkerkleurige jas met capuchon. De capuchon droeg hij over een licht gekleurde pet. De andere man had een slank postuur en droeg een spijkerbroek en een donkerkleurige jas met capuchon. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Bromfietser gewond
Wassenaar Een 17-jarige bromfietser uit Wassenaar raakte maandag 25 mei om 08.25 uur gewond toen hij op de Groot Haesebroekseweg bij de Koekoekslaan werd aangereden door een 82-jarige automobilist uit Wassenaar. De automobilist zag het slachtoffer over het hoofd waardoor deze viel en schaafwonden opliep.

Dronken achter het stuur
Wassenaar - Bij een controle dinsdag 26 mei om 00.35 uur viel een 43-jarige automobilist uit Delft door de mand. De man reed op de Banjostraat toen agenten de Delftenaar lieten blazen. Hij blies 740 ugl en moest zijn rijbewijs direct inleveren.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Snelheidscontrole
Rijswijk Bij een snelheidscontrole met de radar op de Generaal Spoorlaan controleerde de politie maandag 25 mei tussen 18.00 uur en 23.00 uur 673 automobilisten. Bijna honderd automobilisten reden te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 144 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Haastige spoed
Delft Dat haastige spoed niet altijd goed is, ondervond een 38-jarige Hagenaar toen hij op maandag 25 mei rond 12.15 uur op het Vesteplein met zijn auto op een poller belandde. De man wilde, tegen de verkeersrichting in, de Asvest oprijden omdat hij anders helemaal moest omrijden. Toen de man met zijn auto op de poller terecht kwam, reed deze helemaal niet meer.

Één man aangehouden na vechtpartij
Delft Na een vechtpartij bij een café aan de Vrijheidslaan hielden politieagenten maandagavond 25 mei om 18.30 uur een 37-jarige Delftenaar aan. Even daarvoor ontstond door nog onbekende reden een ruzie. Toen de agenten op de melding af gingen, troffen zij een gewonde man aan. Op de Montgomerylaan vonden andere agenten nog een gewonde man. Hij bleek eveneens betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij. Volgens getuigen was de dader na de vechtpartij weggelopen. Op basis van zijn signalement hielden agenten de Delftenaar in de omgeving van het café aan. Uit onderzoek bleek dat er een handgemeen was ontstaan en omdat er over en weer geslagen was, mocht de aangehouden verdachte weer naar huis.

Kano op kruising
Schipluiden Politieagenten kregen dinsdag 26 mei om 05.00 uur de melding dat er een boom op de kruising van de Dorpsstraat en de Gaagweg lag. Daar aangekomen zagen de agenten geen boom, maar een boot op de kruising liggen. Het ging om een 20-persoonskano die waarschijnlijk door de storm op de weg was geraakt. De kano was dusdanig zwaar, dat hij niet door menskracht te verplaatsen was. De agenten sleepten de boot met hun auto naar de kant en zetten hem daar vast aan, jawel, een boom.

Botsing
Monster De ambulance vervoerde dinsdag 25 mei om 16.05 uur een 81-jarige man uit Monster naar het ziekenhuis. Hij was betrokken bij een aanrijding op de Haagweg, waar hij moest afremmen omdat zijn voorligger rechtsaf sloeg. Een 41-jarige automobilist uit Den Haag reed achter hem en verwachtte niet dat hij helemaal tot stilstand zou komen waardoor hij achterop de man uit Monster botste. Beide automobilisten legden een blaastest af en hadden niet te veel gedronken. De Hagenaar kreeg een proces-verbaal.

Hardloopster gewond
Zoetermeer Een 29-jarige vrouw uit Zoetermeer was maandag 25 mei om 17.20 uur aan het hardlopen op de Middelweg toen zij geraakt werd door een bromfietser. De 35-jarige bromfietser uit Berkel en Rodenrijs kon haar niet meer ontwijken toen zij opeens naar links uitweek. De ambulance bracht haar naar het ziekenhuis met verwondingen aan haar hoofd.