Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



---

Dialogen op de werkvloer

26 mei 2009

Is er nog dialoog na Gaza? Moeten Joden, Turken, Marokkanen juist nu met elkaar samenwerken? Naar aanleiding van dit onderwerp worden er door een gezamenlijk initiatief van CJO (Centraal Joods Overleg) en Hogiaf (federatie van Turkse ondernemers, op verschillende locaties in Amsterdam bijeenkomsten georganiseerd.

Op dinsdag 26 mei is er een bijeenkomst in het Stadsdeelhuis. Hier zullen Ella Vogelaar (oud-minister voor wonen, wijken en integratie) en Peter Groenendaal (coördinator ambulante handel Gemeente Amsterdam) met elkaar in gesprek gaan over de Amsterdamse Markt als rolmodel voor samenwerking. De Dappermarkt is in 2007 uitgeroepen tot de beste markt van Nederland, onder andere vanwege zijn positieve multiculturele uitstraling. Kan dit model van sociale cohesie ook gebruikt worden op andere markten, of in andere buurten en sectoren? U bent van harte welkom om aan dit dialoog deel te nemen. Dinsdag 26 mei, 20.00 uur, Stadsdeelhuis, Oranje Vrijstaatplein 2.

De volgende bijeenkomst in het kader van Dialogen op de werkvloer is op 9 juni in de Balie. Aanvang 20.00 uur. Thema is: Een goed gesprek tussen literaire en journalistieke schrijvers.
Met medewerking van Fouad Laroui [Marokkaans-Nederlands schrijver en docent Franse literatuur Universiteit van Amsterdam] en Margalith Kleijwegt

Reageer