KWF Kankerbestrijding



26-05-2009

Zon beter. Met Peter.

Fight cancer Zon beter Amsterdam, 26 mei 2009 - Fight cancer komt vanaf medio mei samen met Peter Timofeeff in actie, om mensen beter te laten zonnen en huidkanker te voorkomen.
Zon beter met Peter. Dát is de boodschap van de nieuwste actie van Fight cancer. Fight cancer daagt, samen met weergoeroe Peter Timofeeff, iedereen tussen de 20 en ruwweg 40 uit om beter te zonnen en zó huidkanker te voorkomen. Beter zonnen doe je op drie manieren: beter smeren, beter even een shirt aan doen of beter de schaduw opzoeken. De actiesite, met de coolste zonnetips van Peter heet, hoe kan het ook anders, www.zonbeter.nl

Wat?

Fight cancer komt deze zomer weer helemaal in actie: op het strand, op festivals en op terrassen. Kortom overal waar de zon maar schijnt. Stuk voor stuk locaties waar je beter kunt zonnen met de zonnetips van Peter! Op de actiewebsite staan, zonnige F-cards, een huidtypetest, handige zonnetips van Peter, een actieagenda, en linkjes naar de twitterende Peter en naar de Hyves van deze Zonnekoning... Verder komt er in de loop van de zomer: een antizonnebrandcrème samplingactie, een mobiele creambar (waar je gratis zonnebrand kunt halen) en een guerrilla-actie op het strand die Peter Timofeeff nu nog even geheim houdt. Hij belooft trouwens wel dat het een lekkere zomer wordt; zeker als je goed smeert, soms even een shirt aan doet of ff de schaduw op- zoekt.

Waarom?

Het aantal mensen met huidkanker neemt schrikbarend toe: van 20.800 nieuwe gevallen in 2000 tot naar schatting 36.800 in 2015. Daarom: zon beter met Peter van Fight cancer.

Wie?

Wie Fight cancer ook alweer is? Het actielabel van KWF Kankerbestrijding voor iedereen die zich jong voelt. Fight cancer is ondermeer bekend van de Moustache Guerrilla (je snor laten staan en die laten sponsoren voor het goede doel), the Bike Bash (zadelhoesactie tegen zaadbalkanker), stop smoking guerrilla (papieren sigaretten onder stopborden, om iedereen te laten stoppen met roken) en niet te vergeten door de diverse acties van ambassadeurs Dennis van der Geest en Gigi Ravelli.

Meer informatie?

Kijk op http://www.zonbeter.nl/

Laatst gewijzigd op 26 mei 2009