Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 26-05-2009

Drie arrestaties na inbraakmelding in Tilburg

TILBURG: De politie heeft vannacht, de nacht van maandag op dinsdag op de Heuvelstraat drie jongens gearresteerd die zich niet konden legitimeren en / of inbrekerswerktuigen bij zich hadden.

Het gaat om twee knapen uit Berkel-Enschot (13 en 17 jaar) en een 16-jarige Eindhovenaar. De arrestatie volgde na een inbraakmelding in een pand aan de Heuvelstraat. Daar bleek een ruit ingegooid te zijn. Agenten zagen het trio op circa 500 meter van dit pand lopen. Ze besloten de jongens te controleren. Een van de knapen bleek een slotentrekker bij zich te hebben. Een andere jongen bleek gesignaleerd te staan voor een openstaande boete, de derde jongen kon zich niet legitimeren. Hierop werd besloten ze alle drie aan te houden. Of zij ook verantwoordelijk zijn voor de poging tot inbraak is nog niet bekend. Dit wordt nader onderzocht.

Veelplegersteam pakt verdachte op heterdaad voor mishandeling

TILBURG: Rechercheurs van het Veelplegersteam hebben maandagmiddag omstreeks 16.30 uur tijdens een actie een 39-jarige Tilburger
aangehouden ter zake de mishandeling van een 26-jarige Tilburger en fietsdiefstal. Hij is in verzekering gesteld.

Agenten zagen dat een hen bekende veelpleger op de Pastorierstraat aan de verkeerde kant van de weg fietste en daar in aanrijding kwam met een andere fietser, een naar later bleek 26-jarige Tilburger. Er ontstond tussen de twee een heftige discussie waarbij de dronken verdachte aan de tegenpartij een kopstoot uitdeelde. Ook trapte hij nog een keer tegen de fiets van het slachtoffer. Vervolgens pakte de veelpleger op zijn vlucht een niet afgesloten fiets. De agenten hebben de man aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur op de
Gregoriusstraat een 43-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 775 ugl, ruim drie keer het toegestane maximum van 220 ugl. De bestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen drie flesjes bier gedronken.

Zitten of betalen

TILBURG: De politie heeft vannacht tijdens een controle op de
Hasseltstraat een 25-jarige Tilburger aangehouden die nog gesignaleerd stond voor vier onherroepelijke vonnissen van in totaal 1305 euro. De man zat als bijrijder in een auto die gecontroleerd werd. De
betrokkene werd in eerste instantie overgebracht naar het
politiebureau aan de Ringbaan Zuid. Daar bleek echter dat hij geen geld had. Vervolgens is hij in het cellencomplex aan de Ringbaan West ingesloten.

Bliksem slaat in dak

TILBURG: Vannacht is omstreeks 04.15 uur de bliksem ingeslagen in het dak van twee woningen aan de Meedhuizenstraat. De brandweer kwam ter plaatse. Er ontstond onder het dak brand. De brandweer verwijderde een deel van de dakpannen, waarna er geblust kon worden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 26-05-2009 13:37 | © Regio Midden en West Brabant |