Gemeente Echt-Susteren


Vervoer voor gehandicapten en ouderen

Gehandicapten en ouderen die geen gebruik meer kunnen maken van het normale openbaar vervoer kunnen bij de organisatie Valys een aanvraag indienen voor een pasje taxivervoer over grotere afstanden binnen Nederland.

Mensen die voor een Valyspas in aanmerking komen, mogen per jaar 750 km reizen met een taxi of taxibusje voor ⬠0,16 per kilometer. Eén begeleider mag gratis mee en de pashouder kan eventueel nog drie personen meenemen à ⬠0,16 per km.

Hoe werkt het?
Aanmelden moet minimaal 1 uur tevoren (telefonisch bij de Valys-centrale). Er kunnen ook andere passagiers in de taxi meerijzen, waardoor omrijden mogelijk is.

Het vervoer is van deur tot deur, ook kunnen rollators en/of rolstoelen meegenomen worden.

Â

Valyspas aanvragen

Met een kopie van uw Omnibuzz-pasje kunt u een aanvraag indienen voor een Valyspas. U heeft dan geen aparte medische verklaring nodig. Ook met een kopie van een gehandicaptenparkeerkaart of een indicatie voor een rolstoel of scootmobiel heeft u recht op een Valyspas. Het aanvraagformulier voor de pas kunt u krijgen bij het Wmo-loket (gemeentehuis Echt of Wmo-loket Vastrada op woensdagmiddag).

Â

Meer informatie
Meer informatie over de Valyspas is te vinden in de brochure van Valys in de folderrekken op het gemeentehuis en bij het Wmo-loket Vastrada.

Â

Â