Gemeente Purmerend

Nieuwe manier inzamelen snel dichterbij

26 mei 2009

Nog dit jaar wordt een nieuwe manier van afvalinzameling ingevoerd. Alle bewoners van laagbouw krijgen nieuwe afvalcontainers en moeten deze op een andere manier aanbieden. Bij de hoogbouw worden de bovengrondse cocons vervangen door ondergrondse.

Inzamellocaties

Inmiddels zijn de nieuwe inzamellocaties, de zogenaamde clusterplaatsen, vastgesteld. Vorig jaar heeft u de mogelijkheid gehad om de nieuwe plekken te bekijken. Inwoners van Purmerend hebben 357 suggesties gedaan om de locaties aan te passen. Hierop hebben wij de plannen op 254 punten verbeterd. Op deze kaart kunt u de plek waar uw afvalbak komt te staan opzoeken.

3500 clusterplaatsen

Vanaf 22 juni 2009 worden de nieuwe clusterplaatsen aangelegd. Door heel Purmerend zijn dat er zo'n 3500. Als u een nieuwe afvalcontainer heeft gekregen begint de nieuwe manier van inzamelen. U krijgt er dan nog meer informatie over.

Wat moet u doen?

De afvalcontainers staan in de nieuwe situatie niet meer in groepjes op straat, maar twee aan twee in rijen. De nieuwe inzamelauto's legen met een mechanische arm aan de zijkant van het voertuig twee bakken tegelijk. Het is dus erg belangrijk dat u de afvalcontainers op de aan u toegewezen plaats en netjes naast elkaar neerzet.