Nederlandse Orde van Advocaten

Nieuws

Orde wijst op internet weg naar rechtsgebieden van advocaten

DEN HAAG - De Nederlandse Orde van Advocaten (Orde) lanceert vandaag op haar website www.alleadvocaten.nl het rechtsgebiedenregister. In dit register geven advocaten aan op welk rechtsgebied, zoals arbeidsrecht of strafrecht, ze actief zijn. Ook met dit initiatief wil de Orde mensen die hun recht zoeken, op weg helpen.

Het rechtsgebiedenregister werkt `achter de schermen' met een trefwoordenlijst van zo'n 700 begrippen. Aan de hand van deze lijst wijst het register mensen de weg die een advocaat zoeken. Mensen die minder goed zien, kunnen de lettergrootte op de website aanpassen.

De Orde brengt een zogeheten bètaversie van het rechtsgebiedenregister uit op internet. Deze versie bevat nu al veel informatie. De website vermeldt alle advocaten, geeft van een toenemend aantal advocaten aan in welke rechtsgebieden ze actief zijn en ook bij welke specialisatieverenigingen ze zijn aangesloten. Inmiddels gaven bijna 1350 advocaten op de website hun rechtsgebieden aan. Dit aantal groeit gestaag.

Interactief groeimodel

De Orde wil de bètaversie van het rechtsgebiedenregister op interactieve wijze verder ontwikkelen, samen met bezoekers van www.alleadvocaten.nl, onder wie vele mensen die hun recht zoeken.

Binnenkort voegt de Orde de module `gefinancierde rechtshulp' aan de website toe. Deze module geeft aan welke advocaten rechtshulp bieden die de overheid betaalt. Andere modules volgen.