Politiebond ACP

26 mei 2009

ACP: `Uitspraak politierechter onbegrijpelijk'

Door: Esmé Rijs

Geen dubbele strafeis voor een verdachte van bedreiging van politiemensen. Dat was vandaag het oordeel van de politierechter in Amsterdam.

Wiep van der Pal noemt de actie van de politierechter in Amsterdam 'onbegrijpelijk', in een reactie voor het NOS-journaal.

De rechter is van mening dat agressie en eng gedrag horen bij politiewerk en legde om die reden niet de dubbele strafeis op die het OM had geëist. De politievakbond ACP vindt die reactie onbegrijpelijk. "De norm in dit land is dat we bedreiging van en geweld tegen overheidsdienaren niet tolereren. Als we dat met elkaar vinden, moet iedereen eraan meewerken die norm te handhaven. Het is absoluut een fout signaal als de rechter zegt dat politiemensen `er maar tegen moeten kunnen' en `dat het nu eenmaal bij het werk hoort'. Het is te hopen dat deze uitspraak geen vrijbrief is voor andere idioten die geweld of bedreiging van politiemensen een goed idee vinden", zegt vice-voorzitter Wiep van der Pal vandaag in een reactie aan het NOS-journaal.

---