Gemeente Lingewaard


De gemeente Lingewaard is houder en beheerder van de gemeentelijke begraafplaats Huissen-Stad te Huissen en is bezig met het actualiseren van de begraafplaatsadministratie. De gemeente wenst bepaalde rechthebbenden te achterhalen (de mensen die één of meerdere graven beheren op de begraafplaats). De reden hiervoor is dat grafrechten dreigen te verlopen of inmiddels zijn verlopen.

De gemeente wil alle rechthebbenden die dit betreft de mogelijkheid bieden om de grafrechten te verlengen. De rechthebbenden of hun nabestaanden die bij de gemeente bekend zijn, hebben inmiddels een brief ontvangen. Zij hoeven niet op dit bericht te reageren.

Alle rechthebbenden die onbekend zijn, worden middels bordjes op de graven en publicaties opgeroepen om zich bij de gemeente te melden. Staat er geen bordje op het graf dat u beheert en heeft u geen brief ontvangen omtrent het graf, dan is deze publicatie niet voor u bestemd.

Het gemeentebestuur wil graag in contact komen met de rechthebbenden of nabestaanden van de graven waarop de mededelingenbordjes geplaatst zijn. Van deze graven zijn de administratieve gegevens verouderd en zijn de grafrechten inmiddels verlopen of dreigen deze te verlopen.

De gemeente verzoekt alle rechthebbenden of nabestaanden van overledenen die in deze graven liggen, contact op te nemen met de gemeente Lingewaard. Dat kan op de op de volgende wijzen:


- Telefonisch met de gemeente Lingewaard, bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.30 uur tot en met 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot en met 12.30 uur; telefoonnummer (026) 3260111;
- Via e-mail naar de gemeente: gemeente@lingewaard.nl, gaarne onderwerp begraafplaats Huissen-Stad vermelden:
- Schriftelijk, gericht aan Gemeente Lingewaard t.a.v. Inwonerszaken, Postbus 15 6680 AA Bemmel.

Zodra u contact opneemt met de gemeente Lingewaard, krijgt u een antwoordformulier toegestuurd. Het verzoek is om het antwoordformulier zo volledig mogelijk in te vullen en dit te retourneren aan de gemeente.

Wij danken u alvast voor uw medewerking.