Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Update grootschalige onderzoeken politie Gooi en Vechtstreek

Hilversum, 26-05-2009

In februari en maart 2009 werd onze regio Gooi en Vechtstreek opgeschrikt door drie ernstige incidenten. Op 27 februari kwam tijdens een overval in zijn woning aan de Loodijk in s-Graveland een 63-jarige bewoner om het leven.
Een week later, dinsdag 3 maart, werd op klaarlichte dag voor een hotel op de Amersfoortsestraatweg in Bussum een 45-jarige man om het leven gebracht.
En tot slot werd op de Honingstraat in Hilversum zaterdag 14 maart de 49-jarige eigenaar van een horecagelegenheid in zijn café neergeschoten. Hij raakte hierdoor blijvend invalide.

Voor onze relatief veilige regio is het uitzonderlijk dat zich binnen zon korte periode, drie zulke ernstige incidenten afspelen. De rechercheafdelingen van het politiekorps Gooi en Vechtstreek zijn sinds de gebeurtenissen druk bezig met het onderzoeken van deze incidenten. Er zijn twee TGOs, teams grootschalige opsporing, opgestart en een groot rechercheteam. Via deze weg willen zij de burgers informeren over de stand van zaken en oproepen om informatie te melden.

In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten het onderzoeksteam naar het schietincident in het café aan de Honingstraat af te bouwen. Het onderzoek heeft een lagere prioriteit gekregen. In de opsporingsprogrammas Opsporing Verzocht en Ter Plaatse is aandacht geweest voor het incident, maar dit heeft niet geleid tot de gouden tip. Bij nieuwe informatie krijgt het onderzoek weer een grotere aandacht.

De onderzoeken naar de twee andere zaken zijn in volle gang. Voor beide geldt dat een grote kern vaste rechercheurs intensief onderzoek doet. Diverse sporen en informatie worden minutieus nagelopen en dat kost tijd. Om de onderzoeken niet in gevaar te brengen, kunnen we over de voortgang op dit moment geen nieuwe informatie naar buiten brengen.

Voor alle drie de incidenten geldt dat de onderzoeksteams nog altijd op zoek zijn naar meer informatie. Personen die meer informatie hebben of getuige zijn geweest, maar zich nog niet eerder hebben gemeld, worden verzocht contact op te nemen. Zij kunnen zich melden via het nummer 0900 8844. Wie liever anoniem melding doet, belt met Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.