Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Presentatie plannen Multifunctioneel Centrum Foxhol (persbericht 029, 2009)

Op maandag 25 mei hebben aannemer Trebbe Oost & Noord bv en architectenbureau DeZwarteHond het ontwerp voor het Multifunctioneel Centrum Foxhol (MFC Foxhol) gepresenteerd aan de inwoners van Foxhol tijdens een informatieavond in De Klabbe. Volgens de plannen van beide bedrijven krijgt het MFC Foxhol een centrale plek in het dorp; op de huidige plaats van de school/peuterspeelzaal en de gymzaal.

Vorig jaar zijn -in opdracht van de gemeente- de aannemer en de architect gestart met het ontwerpen van een nieuw multifunctioneel centrum in Foxhol. De gemeente wilde de inwoners van Foxhol alle ruimte geven om mee te denken over een nieuw centrum in hun dorp. Daarom zijn de aannemer en de architect om tafel gaan zitten met de ontwerpgroep en de gebruikers. Samen hebben zij het nieuwe plan uitgewerkt om deze vervolgens te presenteren aan de inwoners en de gemeente.

De plannen bestaan uit de sloop en nieuwbouw van het bestaande schoolgebouw en gymzaal. Hiervoor komt het nieuwe MFC Foxhol in de plaats waarin school/peuterspeelzaal en dorpshuis samengaan.

Het nieuwe MFC Foxhol biedt ruimte aan een school, een peuterspeelzaal, een dorpshuis, een gymzaal en heeft tevens een buitenruimte. Hierdoor kunnen op een centrale plek in het dorp onderwijs en sportieve en culturele activiteiten gecombineerd worden. De kans op instandhouding van de voorzieningen in het dorp worden zo aanzienlijk vergroot.

Volgens de planning wordt eind 2010 gestart met de bouw. Eind 2011 zou het nieuwe multifunctionele centrum opgeleverd moeten worden.