Free Record Shop accepteert mobiele telefoons als betaalmiddel

26/05/2009 15:25

Free Record Shop Holding BV

Capelle aan den IJssel, 26 mei 2009 - Entertainmentketen Free Record Shop accepteert vanaf morgen ook mobieltjes als betaalmiddel in al haar 180 winkels in Nederland.

Alleen al in Nederland liggen miljoenen mobiele telefoons ongebruikt in een la, omdat we bijna jaarlijks een nieuw exemplaar aanschaffen, maar onze oude mobiele telefoons niet weggooien. Deze oude mobieltjes zijn nu geld waard.

Door de huidige economische situatie floreert de ruilhandel en tweedehands handel als nooit tevoren. Klanten zijn kritischer in het doen van uitgaven, maar de behoefte om nieuwe producten aan te schaffen blijft. Als dan de mogelijkheid tot ruilen wordt geboden, gaat daar nu sterk de voorkeur naar uit. In Rusland is de ruilhandel inmiddels al goed voor 2% van de Russische economie. En ook in Nederland groeit deze vorm van handel erg sterk via sites als Markplaats en Ebay. Free Record Shop is de eerste fysieke winkelketen die deze ruilhandel ook in haar winkels toepast. Vorige maand ging zij al van start met het ruilen van oude DVD's voor nieuwe producten.

Hans Breukhoven licht toe: "Je moet als retailers altijd creatief blijven zoeken naar omzetmogelijkheden, zeker in periodes dat klanten minder geld willen uitgeven. De DVD omruilactie is een groot succes geworden en hier gaan we ook mee door. Door nu ook oude mobieltjes als betaalmiddel te accepteren, bieden wij onze klanten nog meer mogelijkheden om spullen, die thuis toch maar in een la liggen te verstoffen bij ons te verzilveren voor nieuwe producten".

De afgelopen weken zag het bedrijf het aantal klanten stijgen, doordat klanten sinds eind april de mogelijkheid hebben nieuwe producten af te rekenen met oude dvd's. "De waarde van een oud mobieltje ligt uiteraard hoger dan dat van een oude dvd. Dit maakt de actie nog aantrekkelijker voor de consument", aldus Breukhoven.

Het bedrag dat de klant krijgt voor zijn telefoon hangt af van het merk en het type. De actuele waarden per telefoon zijn terug te vinden op www.freerecordshop.nl.

De oude mobieltjes worden door een speciaal bedrijf verzameld, waarna ze een tweede leven zullen vinden in minder welvarende delen van de wereld. Toestellen die niet voor hergebruik in aanmerking komen, worden op milieuvriendelijke wijze gerecycled.





http://www.freerecordshop.nl/

http://www.freerecordshop.nl