Storm zorgt voor tien miljoen euro schade bij Interpolis

26/05/2009 15:32

Interpolis Verzekeringen N.V.

De storm die afgelopen nacht en deze ochtend over ons land trok, heeft een spoor van vernielingen achtergelaten. Met name langs de kustlijn en rondom het IJsselmeer. Interpolis schat het totaal schadebedrag voor zijn verzekerden op tien miljoen euro.

Bij Interpolis kwamen vanochtend ongeveer vijf keer zoveel meldingen binnen dan normaal. Voornamelijk schades aan woningen en bedrijfspanden veroorzaakt door wateroverlast, blikseminslag en windhozen. De schade aan auto's liep minder hard op. Toch vond ook daar bijna een verdubbeling plaats ten opzichte van een 'gewone' dinsdag. Rondvliegend puin en afgebroken takken veroorzaakten autoschades.

Wat betreft de agrarische bedrijven lijkt de schade mee te vallen. Tot nu toe kwamen daar 250 extra meldingen binnen. Hierbij gaat het voornamelijk om gewasschades, en minder om kas- en gebouwschade.

Interpolis houdt er rekening mee dat de komende dagen meer schademeldingen binnenkomen die veroorzaakt zijn door de storm van afgelopen nacht. Pas in de loop van volgende week zal duidelijk worden hoe groot de omvang is.