Gemeente Maassluis

Vragen Maassluis Belang over Kinderdagverblijf Pardoes

De gemeenteraadsfractie van de Maassluis Belang heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over kinderdagverblijf Pardoes

De fractie van Maassluis Belang heeft onlangs gesprekken gevoerd met verontruste ouders over de bijzonder bedroevende omstandigheden waarin het kinderdagverblijf Pardoes zich, door een meer dan gebrekkige huisvesting, al geruime tijd bevindt. In de ogen van de betrokken ouders een uitzichtloos verhaal, waarin de rol van de gemeente als uiterst negatief wordt ervaren. Ook het bestuur van de Stichting Kinderopvang Maassluis voelt zich door onze lokale overheid niet echt serieus meer genomen.

De vragen luiden als volgt:

1. Is het bij U bekend dat de ouders van kinderdagverblijf Pardoes onlangs een brief hebben ontvangen over de slechte huisvesting en dat zij zich daarover ernstige zorgen maken?
2. Is het bij u bekend dat dit dagverblijf al maandenlang in de problemen zit door de omliggende bouwactiviteiten en dat de locatie bijzonder moeilijk bereikbaar is voor de ouders?
3. Is het U bekend dat de kinderen nauwelijks kunnen rusten of slapen door de hiervoor genoemde bouwactiviteiten naast de deur?
4. Is het u bekend dat het gebouw ernstig achterstallig onderhoud vertoont?

5. Waarom is er niet tijdig gezorgd voor een nieuwe locatie voor Pardoes toen in 2000 bekend werd, dat dit kinderdagverblijf op de huidige locatie moest verdwijnen?
6. Is het correct dat U een voormalig schoolgebouw heeft aangeboden aan de Stichting Kinderopvang Maassluis voor een prijs van minimaal drie maal de boekwaarde; een dusdanig hoge prijs waardoor aanpassingen van het gebouw het budget van de stichting te boven ging en dus geen oplossing was?

7. Bent U het met ons eens dat de huidige situatie inmiddels onhoudbaar is?

8. Bent U bereid om op zeer korte termijn een oplossing te bieden voor dit schrijnende probleem en zo ja, op welke wijze?

Het college zal de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.