Gemeente Maassluis

Vragen PvdA over leefbaarheid Kapelpolder

De gemeenteraadsfractie van de PVDA heeft schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over leefbaarheid Kapelpolder

De vragen luiden als volgt:

Onlangs trok de PvdA door het stort in het kader van onze wijkwandelingen.

Daar spraken wij met verschillende bewoners en vertegenwoordigers van bewonersorganisatie. Naar aanleiding van hun klachten en opmerkingen en onze eigen waarnemingen stellen we u de volgende vragen:


1. Veruit de meeste bewoners klaagden over de overlast van hangjongeren in de weekendavonden en nachten in de speeltuin aan de Nijverheidsstraat, zij veroorzaken daar veel geluidsoverlast. Wij vragen u daar dringend om via het jongerenwerk in contact te treden en de klachten van bewoners serieus te nemen. Gaarne een reactie op de volgende voorstellen van de zijde van de bewoners: verwijderen ronde speeltoestel dat alleen door hangjeugd wordt gebruikt; toepassen van openbare verlichting in de speeltuin (het is nu aarde donker); meer vuilnisbakken neerzetten en meer opruimacties 's morgens vroeg, voordat de kinderen komen.
2. Bewoners geven aan dat de politie niet wil langskomen als er wordt gebeld over de overlast. En wanneer de politiek wel komt deze alleen door de Nijverheidsstraat rijdt en niet uitstapt en dus niets ziet. De wijkagent belt volgens bewoners niet terug en onderneemt geen actie. Kunt u er via andere kanalen op toezien dat de politie beter reageert en in ieder geval de wijkagent in contact treedt met de bewoners ter plaatse?
3. Bij enkele vervolgbezoeken bleek de afgelopen weken dat de reguliere openbare verlichting in de Nijverheidsstraat het regelmatig niet deed. Heeft u hierover contact gehad met Citytech? Is het inmiddels opgelost? Naar aanleiding van deze klacht en de vele andere klachten en mondelinge- en schriftelijke vragen die we eerder hebben doorgegeven: zijn er al betere contracten met Citytech gesloten met boeteclausules bij wanprestaties? Is er al voorzien in een andere leverancier voor deze diensten en wanneer kan de gemeente overstappen?

4. Enkele bewoners aan het Mackayplein hebben veel overlast van een verkeersdrempel pal naast hun woningen. De drempel ligt in een doodlopende straat, naast het parkeerterrein van de Opel dealer, waar alleen vrachtwagens van MTS overheen rijden. Er is dus geen overig verkeer dat moet worden afgeremd. De zware voertuigen klappen wel omhoog en naar beneden direct naast de woningen en veroorzaken niet alleen geluidsoverlast, maar ook schade aan plafonds. Bent u het met ons eens dat deze drempel beter kan verdwijnen? Zo ja, wanneer gaat u dat doen?
5. Er zijn nogal vreemde keuzes gemaakt wat betreft de afval inzamelen. Op bijgaande foto is te zien dat de opening van de aanwezige kliko's aan de Esserstraat alleen bereikbaar is via de bosjes omdat ze met de opening in de bosschages zijn geplaatst. Waarom is dit het geval en kan die niet gebruiksvriendelijker worden gedaan?

Het college zal de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.