Hoe overleef ik mijn eerste zoen? - de musical

26/05/2009 16:50

Jaques Senf Theaterpartners BV

Hoe overleef ik mijn eerste zoen

Naar het boek van Francine Oomen

Een musical voor iedereen die (voor het eerst) verliefd is, of van plan is dat te worden.

De Hoe overleef ik boeken van Francine Oomen zijn immens populair bij Nederlandse (puber)meiden. Niet alleen gingen er twee miljoen exemplaren van de 11 delen over de toonbank, er is ook een Hoi tijdschrift, een Hoi film, Hoi taalgidsjes, een Hoi stress-survivalgids en een druk bezochte online community. Daarnaast is zij in de bibliotheken al jaren de meest uitgeleende auteur.

Komend theaterseizoen komt daar ook een musical bij. Producent Theater Familie brengt Hoe overleef ik mijn eerste zoen vanaf oktober 2009 naar de theaters. Op zondag 15 november zal de première plaats vinden in Tilburg. De regie is in handen van Bruun Kuijt, script en liedteksten zijn van Heleen Verburg.

De musical vertelt het verhaal van Rosa's leven, dat op z'n kop staat wanneer ze verhuist. Ze moet dealen met een hoop veranderingen: een nieuwe school, een stiefvader en de komst van een bejaarde-liefdesbaby. En dan wordt ze ook nog voor het eerst verliefd Hoe overleeft ze dat allemaal?

Naast Rosa, Esther en Jonas staan er in totaal acht acteurs op het podium. Samen spelen zij een voorstelling vol herkenning, humor, vrolijke en verdrietige liedjes, absurde en leerzame situaties en natuurlijk: veel survivaltips!

Theater Familie

Theater Familie o.l.v. Matthijs Bongertman is al meer dan 10 jaar een toonaangevende producent van jeugd- en familietheater. Naast de bekroonde nijntje-musicals bracht het Pluk en Floddertje, creaties van Annie M.G. Schmidt, als jeugdvoorstellingen naar de Nederlandse en Belgische theaters. In seizoen 2008-2009 produceerde Theater Familie de musical: Pippi Langkous zet de boel op stelten!.

Hoe overleef ik

Francine Oomen is ongekend succesvol als auteur van de Hoe overleef ik-serie. Sinds het boek in 1988 verscheen, zijn er van de gehele serie bijna 2 miljoen exemplaren verkocht. Dit succes komt voort uit de herkenbaarheid van de puberproblemen waar Rosa mee te maken heeft, de humor waarmee ze zijn beschreven zijn en vooral de survivaltips.

Producent : Theater Familie i.s.m. Stichting (Inter)nationale Producties

Speelperiode: oktober 2009 t/m maart 2010

Première: zo 15 november 2009, Theaters Tilburg, Tilburg

Auteur: Francine Oomen

Script en liedteksten: Heleen Verburg

Muziek: Bas Odijk

Regie: Bruun Kuijt

Decor: Marjolein Ettema

Kostuums: Willemijn Kaasjager

Licht: GVDO, Mike den Ottolander

Pruiken: Nienke Algra

PR en Perscontacten: Senf Theaterpartners, Amsterdam

Tel: 020-6208804 Fax: 020-4220062

Joris Lusink - joris.lusink@senf.nl

Tourneeplanning en

publiciteitsmateriaal: Senf Theaterpartners, Maasland

tel. +31 (0)10 592 31 55 of www.senf.nl

Website: www.hoeoverleefik.nl

Info & Kaartverkoop: Nationale Theaterkassa 0900 - 9203

(0,45 euro pm, 7 d.p.w. 8 - 22 uur) / www.ntk.nl

(wijzigingen voorbehouden)





http://www.hoeoverleefik.nl