Gemeente Sneek


mantelzorgers in gemeente sneek

Compliment voor mantelzorgers in gemeente Sneek

De gemeente Sneek heeft eenmalig van het ministerie van VWS een bedrag gekregen voor de ondersteuning van mantelzorgers. De gemeente heeft besloten dit geld te gebruiken voor het waarderen van de inzet van mantelzorgers door het mantelzorgcompliment uit de delen. Ook de andere zeven gemeenten in Zuidwest-Fryslân waarderen hun mantelzorgers met een compliment.

Mantelzorgcompliment
Mantelzorgers die in 2008 of 2009 langer dan drie maanden en gemiddeld meer dan 8 uur per week de zorg voor een naaste op zich nemen of hebben genomen kunnen eenmalig in aanmerking komen voor een waardebon van EUR 150,00.

Boodschappen doen, meegaan naar het ziekenhuis, telefoontjes met het verzorgingshuis, mantelzorgers doen het vaak vanzelfsprekend en met liefde voor hun partner, kind, familielid of buren. De gemeente Sneek wil hiermee haar waardering tonen voor de inspanning die zij verrichten.

Het mantelzorgcompliment kan worden aangevraagd door de mantelzorger zelf. De formulieren zijn aan te vragen bij de gemeente Sneek of bij het Wmo-loket aan de Marktstraat. Mantelzorgers die eerder een mantelzorgcompliment via de Sociale Verzekeringsbank hebben ontvangen, komen niet in aanmerking. Mantelzorgers uit de overige gemeenten kunnen voor het formulier terecht bij hun eigen gemeente.