Dienstenbond CNV

Nieuws

26 mei 2009

Voorstellen cao Delta Lloyd

De werkgever heeft op aandringen van ons het Sociaal Plan voor een half jaar verlengd tot 1 december. Geen verslechteringen dus. Wat ons betreft had dit ook voor een langere periode mogen zijn, maar vooralsnog zijn wij hier tevreden mee. Hierdoor kunnen wij ons nu richten op een ander belangrijk onderwerp: een nieuwe cao voor Delta Lloyd. De onderhandelingen starten op 9 juni.

ijgaande mini-enquête aangeven wat u belangrijk vindt aan de hand van een aantal thema's die CNV Dienstenbond dit jaar in alle cao's wil regelen. Uiteraard kunt u ook zelf onderwerpen inbrengen.

Loonvraag
Eind maart kwam er een Sociaal Akkoord tussen kabinet en vakorganisaties tot stand waarin gesproken werd over "behoud van koopkracht" en een uitkomst die rond inflatieniveau moet liggen. Dit alles gekoppeld aan "werkgelegenheidsafspraken op een breed terrein, waaronder scholing". CNV Dienstenbond gaat uit van een reële loonsverhoging die recht doet aan de situatie bij Delta Lloyd.

Naast loonsverhoging wil CNV Dienstenbond ook graag afspraken maken over de volgende onderwerpen:
werkzekerheid, in deze onzekere tijden is het prettig om afspraken te maken waardoor medewerkers meer zekerheid op werk hebben. zorg en werk, iedereen worstelt met een goede balans tussen werk en zorg, wij willen dat dit bij uw werkgever goed geregeld is; werk en duurzaamheid, het lange termijn denken en rekening houden met het klimaat vinden wij van essentieel belang;
Het nieuwe werken, uit onderzoek blijkt dat medewerkers vaak het plezier in hun werk missen. Wij willen graag afspraken maken waardoor medewerkers (weer) plezier in hun werk krijgen. Wij doen dit in het kader van het "nieuwe werken". U bepaalt in allerlei opzichten hoe u uw werk organiseert: qua werkplek (thuiswerken), werktijden, enz. In de Akkoord is onlangs uitgebreid aandacht aan dit onderwerp besteed en u kunt hierover ook informatie terugvinden op onze website www.cnvdienstenbond.nl

De enquêtevragen gaan uit van de 5 bovengenoemde onderwerpen. Wij zouden de bijgaande enquête graag voor 5 juni a.s. terug zien. Ook zijn wij nog steeds op zoek naar leden die bereid zijn deel te nemen aan onze klankbordgroep die de onderhandelaar ondersteunt tijdens het onderhandelingsproces. Een aantal leden heeft na onze belactie aangegeven belangstelling te hebben. Zij zullen binnenkort worden uitgenodigd voor een eerste bijeenkomst.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met uw bestuurder

Bernard Jan de Groot, 010-2651111 email
B.degroot@remove-this.cnvdibo.nl