Handblessure voor bokser Innocent

26/05/2009 17:30

YBBP Amsterdam

Amsterdam, 26 mei 2009

De 26 jarige bokser Innocent Anyanwu is afgelopen donderdag tijdens een sparringspartij geblesseerd geraakt aan zijn rechterhand. In afwachting van de definitieve diagnose is zijn hand preventief in het gips gezet. De talentvolle bokser liep de blessure op in de voorbereiding op het gevecht tegen Younes Amrani van 13 juni aanstaande in Tilburg. Dit zal zijn tweede gevecht zijn in een reeks van drie op weg naar de Europese titel. Deze partij komt vooralsnog niet in gevaar.

Ondanks zijn blessure kan Innocent zijn training continueren. Zaakwaarnemer en trainer Martin Jansen ziet kansen in de blessure van Innocent nu hij zijn rechterhand niet kan gebruiken. "Inno vertrouwt nog te veel op zijn rechter hoek. Hij werkt nu aan voorbereidend werk met links. Door de blessure wordt hij gedwongen zich anders voor te bereiden en dat komt ten goede aan zijn techniek".

Ondanks dat de blessure meevalt, is het een spannende week voor de uit Nigeria afkomstige Innocent. Donderdag 28 mei beslist de IND (Immigratie- en Naturalisatie Dienst) over zijn Nederlanderschap. Dit is de enige bureaucratische horde die hij nog dient te nemen voor hij zeker is van zijn nationale status én de mogelijkheid om te vechten voor de Europese titel. Mocht de beslissing van de IND negatief uitvallen, betekent dit dat Innocent zich zal richten op het Afrikaanse kampioenschap in zijn gewichtsklasse.

Er is Innocent veel aan gelegen om via het Nederlanderschap in eerste instantie Europees - en daarna - Wereldkampioen te worden. Middels zijn successen in de boksring vecht hij voor een betere levenstandaard in zijn geboortedorp Ekwerazu. Hij wil rechtstreekse hulp bieden door middel van projecten die gericht zijn op het leveren van faciliteiten omtrent watervoorziening, onderwijs en gezondheidszorg. Inmiddels heeft ontwikkelingsorganisatie 'Cordaid' toegezegd de eerste fase van het 'watervoorzieningsproject' financieel te ondersteunen.

Innocent Anyanwu staat op zaterdag 13 juni in de ring tegenover de Belgische bokser Younes Amrani tijdens de 'Gentleman Fightnight' in het IJssportcentrum te Tilburg.





http://www.ybbp.nl/