Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland strijden om de Kentish Challenge Cup

De militaire voetbalteams van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland strijden van dinsdag 26 t/m donderdag 28 mei in Voorburg om de Kentish Challenge Cup, de oudste voetbalcup ter wereld. Het Bureau Internationale Militaire Sport van het ministerie van Defensie organiseert de 82e editie van dit militaire voetbaltoernooi.

De Kentish Challenge Cup is ingesteld door de Britse majoor Kentish en werd in 1921 voor het eerst gespeeld. Met uitzondering van de Tweede Wereldoorlog is de Kentish Challenge Cup sindsdien ook ieder jaar gespeeld. Het is van oorsprong een drielanden toernooi tussen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en België. Nadat Frankrijk in het seizoen van 1986 - 1987 met het toernooi stopte, stapte Nederland als plaatsvervangend deelnemer in. Sindsdien heeft Nederland de cup achtmaal gewonnen. Frankrijk keerde in 2006 terug als deelnemer en won de afgelopen drie edities.

Defensie ondersteunt twintig Nationale Militaire Equipes in 23 takken van sport. De beste militairen meten zich jaarlijks op nationaal en internationaal niveau in de wedstrijdsport. De Kentish Challenge Cup biedt sinds de Eerste Wereldoorlog militairen de gelegenheid om elkaar vriendschappelijk op het sportveld te treffen.

Noot voor redacties (