Ingezonden persbericht



Persmededeling

Algemene aandeelhoudersvergadering van 26 mei 2009. -
Nexans' 2008 Jaarrapport

Parijs, 21 april 2009 - De Raad van Bestuur van Nexans heeft tijdens haar vergadering van 3 april 2009 besloten een Gemengde Aandeelhoudersvergadering samen te roepen op dinsdag 26 mei 2009 (op eerste afroeping) om 15u00 in het grote auditorium van het Palais Brongniart (Place de la Bourse, Paris 2ème).

De Raad stelt voor dat de aandeelhouders de uitbetaling goedkeuren van een dividend van 2 euro per aandeel, net als in 2008, en dit op 3 juni 2009 (detacheringsdatum: 29 mei 2009).

Documenten en informatie over deze meeting kunnen door de aandeelhouders geraadpleegd worden conform de van kracht zijnde reglementeringen. Ze zullen online beschikbaar zijn op de website van Nexans (www.nexans.com , sectie Finance /regulatory required information / shareholders meetings).

De aankondiging van deze Gemengde Aandeelhoudersvergadering, inclusief in het bijzonder de agenda, de tekst van de voorgestelde resoluties en het rapport van de Raad van Bestuur over de voorgestelde resoluties, is al online beschikbaar op Nexans' website. De publicatie in het Bulletin des Annonces Légales Obligatoires (BALO) van de aankondiging van deze Gemengde Aandeelhoudersvergadering, inclusief de agenda, de tekst van de voorgestelde resoluties en de voorwaarden voor deelname en stemming op deze meeting, zal plaatsvinden op 20 april 2009. Deze aankondiging zal in dezelfde internetsectie online beschikbaar zijn.

Nexans' Jaarrapport voor 2008 werd geregistreerd bij de AMF (Autorités des Marchés Financiers) op 16 april 2009. Het is beschikbaar voor het publiek conform de van kracht zijnde reglementering en kan worden geraadpleegd op de Nexans-website (www.nexans.com , sectie Finance /regulatory required information / Annual reports) en op de AMF-website (www.amf-france.org).

Het Jaarrapport voor 2008 omvat het jaarlijkse financiële rapport, het rapport van de Voorzitter van de Raad van Bestuur in overeenstemming met artikel L.225-37 van de Handelscode over bedrijfsbestuur, interne controle en risicobeheer, evenals het statutaire auditorenrapport en de informatie met betrekking tot hun honoraria.

Financiële kalender voor 2009
22 april 2009: publicatie van de financiële resultaten voor het 1ste trimester van 2009 26 mei 2009: Gemengde Algemene Aandeelhoudersvergadering 3 juni 2009: uitbetaling van het dividend
18 juni 2009: Individuele Aandeelhouders informatievergadering in Nantes* (*voorlopige datum enkel ter informatie)

Over Nexans

Met energie als spil van zijn ontwikkeling biedt Nexans, wereldmarktleider in de kabelindustrie, een uitgebreid gamma kabels en kabelsystemen. De Groep is een wereldspeler op infrastructuur-, industrie-, bouw- en Local Area Network- markten. Nexans ontwikkelt oplossingen voor een reeks marktsegmenten gaande van energie-, transport- en telecomnetwerken tot scheepsbouw, olie en gas, de nucleaire industrie, de automobielsector, spoorwegen, elektronica, luchtvaart, goederenverwerking en automatisering. Met een industriële aanwezigheid in 39 landen en commerciële activiteiten wereldwijd stelt Nexans 23 500 mensen tewerk en realiseerde in 2008 een omzet van 6,8 miljard euro. Nexans is genoteerd op de beurs van Parijs, compartiment A van de Eurolist van NYSE Euronext Paris. Meer informatie op www.nexans.be of www.nexans.nl

Contact:
Ann Everaert Tel.: +32 (0)2 363 17 21 ann.everaert@nexans.com


---- --