Gemeente Putten

Scootmobielcursus

Op dinsdag 26 mei 2009 wordt bij Stroud te Putten voor de eerste keer een (gratis) scootmobielcursus georganiseerd.
Wethouder Fabriek en Kleijer zorgen voor de aftrap. Deze cursus is tot stand gekomen op initiatief van de gemeente Putten in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

Mobiliteit
De groep scootmobielgebruikers wordt in Nederland steeds groter. In de praktijk blijkt dat gebruikers nog wel eens behoefte hebben aan een opfriscursus. Dit gaf aanleiding voor het organiseren van een scootmobielcursus.

Cursus
Met deze cursus krijgen deelnemers training in het gebruik van de scootmobiel en advies over veilig verkeersgedrag in verschillende situaties. De cursus begint met een verkeersvoorlichting. In een interactieve presentatie komen verkeersregels en -situaties aan de orde, met speciale aandacht voor de scootmobiel in het verkeer. Vervolgens wordt er onder professionele begeleiding met de eigen scootmobiel een parcours gereden. Hiermee worden de voertuigbeheersing, evenwicht en behendigheid in verschillende situaties geoefend.
De cursus wordt aangevuld met een gehoortest en een ogentest voor alle deelnemers. Ook is Welzorg, leverancier van scootmobielen aanwezig, die de voertuigen kan nakijken.

Kosten
Voor deelname aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Deelname
Belangstellenden voor de cursus scootmobiel kunnen zich aanmelden bij Tinie Rekker, tel. (0341) 359635. U kunt hier u aanmelding ook digitaal indienen. Wilt u het formulier (pdf) downloaden, klik dan hier.


---