Ingezonden persbericht


Acht Nieuwe marketing Technologieën

PIM - 26 mei - Utrecht

Er komen steeds meer technologieën beschikbaar voor marketeers. Maar wat houden deze technologieën in en hoe kunnen deze optimaal ingezet worden? Maar liefst 8 nieuwe technologieën komen aan bod: Chatbots, Twitter, Branchmarking, Enagagement mapping voor online toepassingen, mobile widgets, online eye tracking, B2B driver en Behavioral targeting op internet.

Programma:

De B2BDriver (Cendris)

Een programma voor bedrijven die te veel uitgeven aan het werven van nieuwe zakelijke klanten en moeilijk meer omzet uit bestaande zakelijke klanten halen. Dit programma geeft meer grip op het salesproces en levert meer rendement uit marketingbudgetten.

Eyetracking en Mouse tracking (Netprofiler)

Hoe registreer je het kijkgedrag en de oogbewegingen van website bezoekers of advertentie bekijkers? En wat kan je daar van leren? Hoe kan je van anonieme website bezoekers het klikgedrag en de muisbewegingen volgen? En welke conclusies trek je daaruit? Met boeiende voorbeelden.

Online behavioural targetting (Unica)

Het personaliseren van web interacties door middel van het genereren van "behavioral insights" van iedere individuele webbezoeker is een droom van iedere marketeer. Online beharioural targetting is geen toekomst muziek meer.

Branch marking (six Fingers)

Branchmarking® betekent leren van bedrijven uit andere branches en zo de eigen positie in de eigen markt verbeteren. Onderscheid en innovatie door best practices dus. U krijgt u 7 voorbeelden van bedrijven die zich slim onderscheiden door marktgerichte innovaties.

Engagement Mapping (Adlantic)

Met Engagement Mapping rangschik je alle reclameuitingen die een kopende bezoeker is tegengekomen tijdens zijn aankoopbeslissingstraject, naar analogie van het AIDA-model. Tevens worden technieken besproken waarmee de bezoeker gevolgd en benaderd wordt tijdens het aankoopbeslissingstraject.

Twitter voor marketeers (Molenaar Sales Support)

Er wordt veel over Twitter gesproken. Maar wat is Twitter precies en hoe werkt het ? Maar de grote vraag is wat kunnen marketeers er nu mee? Welke bedrijven zetten Twitter succesvol in?

Chatbots en selfservice (Trinicom)

Steeds meer marketingcommunicatie vindt plaats via chat of email. Echter gezien de kosten en de snelheid is het essentieel communicatie te automatiseren. Wat zijn de mogelijkheden en eravringen?

Mobile Widgets (Atmost)

Mobile marketing is eindelijk aan het doorbreken. Steeds meer bedrijven zetten kleine mobile applicaties in voor de marktbewerking. Hoe werkt dit en wat zijn succesvolle toepassingen?

Locatie: Hogeschool Utrecht.
Aanvang: 18:00 uur (tussendoor pauze met maaltijd en om 21:00 uur netwerkborrel)

Inschrijven: www.pimonline.nl.