VerkeersInformatieDienst


Veel overlast voor verkeer door nachtelijk noodweer

26 mei 2009, 06:07
Het noodweer dat de afgelopen nacht over Nederland trok heeft op de weg voor veel overlast gezorgd. Tot circa half vijf viel de overlast mee, hoewel de rij-omstandigheden soms erg slecht waren door de grote hoeveelheid regen en de harde wind. Na half vijf zijn op diverse plaatsen snelwegen afgesloten.

De A12 is afgesloten geweest tussen Bodegraven en Nieuwebrug door delen van bomen en takken die op de rijbaan terecht waren gekomen. De weg is kort voor zes uur weer vrijgegeven.

De A20 is in beide richtingen afgesloten ter hoogte van het knooppunt Kleinpolderplein in verband met water op de weg op de plaats waar de snelweg wat lager ligt. De verbindingswegen naar de A13 zijn wel open. De A10 is afgesloten tussen Geuzenveld en IJmuiden omdat er veel water op de rijbaan staat. Pompen zijn onderweg om het water weg te pompen.

Op de A2 tussen Vinkeveen en Abcoude is maar 1 rijstrook beschikbaar: de barrier is door de wind verschoven en diverse automobilisten hebben hun auto reeds beschadigd. Het gaat om de rijbaan richting Amsterdam.