Politie Zeeland


---


O-1080-2009 Aanrijding met letsel, Ovezande
Gistermiddag omstreeks 15.40 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Slake in Ovezande.
Een 9-jarig jongetje uit de gemeente Borsele fietste achter een grote groep fietsers aan. Op een gegeven moment stak hij de weg over. Hij zag hierbij een personenauto die hem tegemoetkwam over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het jongetje is door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Hij liep een hersenschudding op en kneuzingen aan arm en been. Ook miste hij een tand. Na een nacht in het ziekenhuis mag de jongen vermoedelijk vandaag weer naar huis. De personenauto werd bestuurd door een 68-jarige man uit de gemeente Borsele.

W-1081-2009 Aanrijding in Arnemuiden
Op de Calandweg in Arnemuiden vond gisteravond een aanrijding plaats.
Rond 21.50 uur, net na het dodelijke vliegtuigongeval, reed een 21-jarige Middelburger in zijn auto over voornoemde weg. Hem tegemoet kwam een auto met een 24-jarige plaatsgenoot. De 21-jarige sloeg plotseling af naar vliegveld Midden Zeeland en zag daarbij de andere auto over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Beide auto's werden weggesleept door een takelbedrijf. Beide bestuurders hebben moeten blazen. De 21-jarige man had wel alcohol gedronken, maar bleef binnen de limiet.

W-1082-2009 Rijden onder invloed
Op de Grindweg in Westkapelle is vannacht omstreeks 2.30 uur een 31-jarige Gentenaar staande gehouden.
De man werd er van verdacht onder invloed van alcohol achter het stuur te zijn gekropen en werd daarom staande gehouden door douanemedewerkers. Die hebben politieagenten erbij gehaald en deze hebben een blaastest afgenomen bij de Belg. Hieruit bleek dat hij drieënhalf keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

R-1083-2009 Veel meldingen m.b.t. het weer
Vanaf 03.10 uur heeft de Zeeuwse politie tientallen meldingen gehad van overlast door het noodweer dat de provincie teisterde.
In de regio zijn drie blikseminslagen gemeld. (In Middelburg, Koudekerke en Breskens.) Er kwamen veel meldingen binnen van wateroverlast, vooral uit de omgeving van Hulst. Daar werd diverse malen gemeld dat er putdeksels omhoog kwamen. Takken op de weg, bomen die omgewaaid waren, kortom gevaarlijke situaties die ontstonden door het slechte weer. Ook kwamen er meldingen binnen van aanrijdinkjes met omgewaaide bomen. Er zijn geen gewonden gevallen. Zojuist stond de teller op ruim 70 meldingen.

Aanvulling op bericht W-1079-2009 Dode bij vliegtuigongeluk
Het dodelijk slachtoffer dat is omgekomen bij het vliegtuigongeluk gisteravond op vliegveld Midden Zeeland betreft een 61-jarige man uit Hengelo. De man die gewond is geraakt is een 79-jarige man uit Middelburg. Het onderzoek naar het ongeluk wordt gedaan door het KLPD, dienst luchtvaart.





Politie Zeeland